KAJTAZI KOMENTIRAO POZDRAV ‘ZA DOM SPREMNI’: ‘Treba povećati novčane kazne za taj poklič, podržavam stav židovske nacionalne manjine oko zabrane ustaškog pozdrava’

Screenshot/N1

Zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi u petak je sudjelovao na komemoraciji u Jasenovcu. Nakon odavanja počasti žrtvama rekao je kako je “žalosno što nisu svi zajedno komemorirali”.

Govorio je i o tome kako treba povećati novčane kazne za ustaški poklič “Za dom spremni”.

“Ne trebamo izmišljati toplu vodu, dovoljno je napraviti ‘copy paste’ onoga što su učinili Njemačka i Austrija. Kad budu za uzvikivanje tog pozdrava bile visoke kazne do 5000 eura, mislim da će se netko zapitati hoće li se ubuduće pojaviti na obilježavanju obljetnice HOS-a u Splitu”, rekao je Kajtazi.

Komentirao je činjenicu da će židovska zajednica svoju komemoraciju u Jasenovcu održati sljedećeg tjedna. Rekao je kako je to žalosno, ali “ove godine možemo biti zadovoljni da imamo samo dvije kolone, za razliku od nekih prethodnih godina”.

“Žao mi je što ove godine imamo dvije kolone, ali podržavam stav židovske nacionalne manjine oko zabrane ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’. No, osim tog pozdrava imamo jako dobru suradnju s Vladom i pokušavamo doći do rješenja. Vidjeli smo kako izgleda Spomen područje Jasenovac, nadamo se da će doći do uređivanja i poboljšanja postave u Jasenovcu. To sve govori da dolazi do određenog pomaka koji Romi kao stradalnički narod očekuju”, naglasio je Kajtazi.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI