KAJIN ‘POKLOPIO’ I PUPOVCA I IDS: ‘A koliko bi zatvora trebalo za tri najbenignija slučaja vodstva IDS-a?’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

"O antifašizmu govore oni koji čine gore stvari od samih fašista", smatra Kajin

Prijedlog zastupničkog Kluba IDS/PGS/RI da se dopuni Kazneni zakon te propišu kazne zatvora od šest mjeseci do dvije godine za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, što uključuje i ustaški pozdrav “Za dom spremni”, među saborskim je klubovima naišao na podijeljene reakcije – dio ih podupire IDS-ov prijedlog uz doradu, dok se dio umjesto kažnjavanja zalaže za edukaciju mladih o zločinima totalitarnih režima.

Na tu se temu osvrnuo i političar Damir Kajin čiji komentar donosimo u nastavku:

IDS predlaže šest mjeseci do dvije godine za uporabu termina “za dom spremni”. Za mene je to u redu, ali koliko bi zatvora trebalo za samo tri najbenignija slučaja vodstva IDS-a?

1. Kupim od države, i to u vrijeme kada je zakon branio prodaju poljoprivrednog zemljišta 6,5 ha državne zemlje za dvije kune m2, platim prvu ratu 12 000 kuna. I dobijem kredit na tu založenu zemlju od 300 000 €.

2. Kupim od bespomoćne starice 3 ha za 22 000 kn, urbaniziram tu zemlju, sam si je procijenim na cca 2,5 mil.kn, založim 1 ha tako kupljene zemlje za 7000 kn i dobijem kredit od 200 000 €. Jasno, prethodno poslovanje te općine prebacim na kreditora



3. Kupim na Labinštini hektar od sirotinje koju joj ekipa nije htjela urbanizirati, potom je urbaniziram i nudim na prodaju za 1.5 mil €.

To je Istra. Jasno to nije antifašizam već, po meni, kriminal prvaka IDS-a, od kojih je 50 njih danas teže od 2-3 mil €, a da ulaskom u politiku nisu imali ništa. To je Istra danas. O antifašizmu govore oni koji čine gore stvari od samih fašista, ali sve im prolazi dok javnim novcem zakupljuju medije i dok im posao odrađuju PR kuće. Fimi medija za Pulsku ekipu je dječja igrica ali dok kontroliraš DORH možeš i krasti i javno pretvarati u privatno. Ja mislim da je to moguće samo u Istri. Nažalost, to može samo vrhuška IDS-a kojima autonomija služi samo da bi se Istra pljačkala”, poručio je Kajin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI