Kada Pupovac i Plenković vide što im je poručila Bruna Esih neće im biti dobro

screenshot

Saborska zastupnica Neovisnih za Hrvatsku, Bruna Esih, danas je na svojem Facebook profilu komentirala nedavne izjave Milorada Pupovca u jednom dnevnom listu. U postu se osvrnula i na premijera Plenkovića te HDZ, a njezinu objavu prenosimo u cijelosti!

“KAKO NAM MILORAD PUPOVAC HOĆE DIJELITI LEKCIJE

U nedjeljnom izdanju jednoga dnevnog lista lider srpskog dijela Hrvatsko-srpske koalicije Milorad Pupovac pohvalio se da s Plenkovićem dijeli stajališta o Jasenovcu (čestitamo magistru Andreju, HDZ-u i cijelome hrvatskom narodu!).

Ujedno je osudio objavu naše stranke o okupaciji Zagreba, navodeći da se njome tvrdi da su Nijemci oslabađali Sankt Peterburg, a da su Englezi i Rusi okupirali Auschwitz. Osim bizantinizma, Pupovčeva izjava odaje nepoznavanje elementarnih činjenica. Nijemci nisu oslabađali Sankt Peterburg, nego su pokušavali okupirati ruski grad koji se nazivao Lenjingradom, a u zloglasni koncentracijski logor Auschwitz uopće nisu ušli Englezi, nego je ušla Crvena armija.

Jesu li Poljaci njezin ulazak u Auschwitz i u Varšavu doživjeli kao oslobođenje ili kao novu okupaciju, najbolje znaju sami Poljaci koji su ipak sačuvali kakvu-takvu državu, makar „preseljenu“ prema zapadu i makar pod boljševičkom diktaturom. No, 1990./91. oni su trebali uvesti demokratski poredak, a nisu se morali boriti za državno osamostaljenje i oslobođenje, kao što su to morali Hrvati u novom ratu protiv Jugoslavije odnosno Srbije.



Ulazak Jugoslavenske armije u Zagreb u svibnju 1945. usporediv je, dakle, s ulaskom Crvene armije u baltičke republike 1940.: njime nije tek srušen nedemokratski ustaški režim, nego je njime obnovljena Jugoslavija, zemlja koju su Hrvati (pa ijugoslavenski komunisti u svoje vrijeme) s pravom nazivali „tamnicom naroda“. A za očuvanje i obnovu vlastite tamnice mogli su se (i 1941. i 1945. i 1991.) boriti samo naivčine, izdajice i kvislinzi!”, napisala je Esih.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI