KAD MISLIMO DA NE MOŽE BIZARNIJE: Šibenčanka uzalud čekala vlak za Perković, a razlog će vas jako iznenaditi

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Kad se čini da neke stvari ne mogu biti bizarnije u Hrvatskoj pojavi se priča i događaj koji se desio u utorak ujutro koji je opisala Šibenčanka, inače redovita putnica  vlaka i Hrvatskih željeznica na relaciji Šibenik-Perković-Split.

Kako prenosi portal Šibenski.hr, uzalud je ustala u sitan noćni sat da bi u 4:47 ujutro sjela na vlak do Perkovića, a odatle presjela u drugu kompoziciju za Split. Vlak za Perković naime, uopće nije pošao sa šibenskog kolodvora jer kondukter nije došao na posao, a kada posada nije popunjena, kompozicija ne smije prometovati.

Netko je u HŽ-u napravio pogrešan raspored, glasi neslužbeno objašnjenje te svježe blamaže naših željeznica kojima su kola odavno zapela u Nigdjezemskoj umjesto da kloparaju prema europskim standardima prijevoza, a putnici im okrenuli leđa, uostalom kao i HŽ njima.

“Svako jutro putujem vlakom na posao iz Šibenika, a jučer sam radila na daljinu, imam tu mogućnost. U vlaku smo bile jedna studentica i ja, inače je najviše osam putnika na toj relaciji, govori građanka uskraćena za uslugu, zajedno još s jednom studenticom. Putnika nema puno, najviše 7-8, a upitno je, kaže čitateljica, jesu li putnici koji na isti vlak čekaju na postajama u Mandalini i u Ražinama uopće bili obaviješteni da nemaju vezu do Splita? Inače je to uglavnom pouzdana linija, no pada ponekad na nedopustivim šlampavostima prijevoznika, kao toga jutra.

Ipak, htjela je i nešto pohvaliti u ovom događaju, a to je istup ljubaznog prometnika koji se ispričao nakon što je nju i suputnicu obavijestio da od puta u Split nema ništa toga dana.No ubrzo je stigao i odgovor te isprika glasnogovornice Uprave HŽ Putničkog prijevoza Ivane Čubelić:

“Ispričavamo se putnicima zbog otkazivanja vlakova. Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vlakove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme. S obzirom da se vlakovi koje je trebao pratiti ne mogu u promet pustiti bez konduktera te da ugovorni autobusni prijevoznik nije mogao isporučiti autobuse u 60 minuta od predviđenog polaska prvog vlaka, danas, 31. svibnja došlo je do otkazivanja vlakova 5820 (Šibenik 4.53 – Perković 5.23) i 5821 (Perković 5.50 – Šibenik 6.21). U vlaku 5820 bila su dva 2 putnika. Putnici su bili prevezeni prvim sljedećim vlakovima, odnosno vlakovima 5800 (Šibenik 6.27 – Perković 6.57) i 5801 (Perković 7.04 – Šibenik 7.35).”, napisali su iz HŽ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI