Kacin o ljetovanju na Krku: ‘Predložio bih vam da se bavite Covidom, a ne sa mnom, to su vaše brojke, nisu moje’

Na poslijepodnevnoj sjednici u četvrtak slovenska Vlada potvrdila je ono što su i najavljivali; Hrvatska ide na crvenu listu.

“Hrvatska jest crvena, ali pošto je to direktan susjed naše zemlje, ona ima poseban status. Zato je dogovoreno i sve u vezi rezima prelaženja, znači tranzita, dnevnih migracija zaposlenih na obje strane granice, tjednih migracija, učenika koji odlaze i vraćaju se u školu dnevno kako god. Sve to je dogovoreno, zapravo Hrvatska ima status kao da je još uvijek žuta u tom smislu”, kazao je za RTL glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin.

“Ako je službeni put, neće ići pod ovaj režim. Ali mora se vratiti u roku od 24 sata natrag”, rekao je Kacin.

Kazao je i jesu li razmatrali na sjednici da se samo određene regije stave na listu.

“Tih prijedloga je bilo i jučer i danas, ali nažalost vaša situacija se tako brzo pogoršava da to više jednostavno nema smisla niti je moguće. Hrvatska je još jučer bila, ono što ste poslali u međunarodne institucije, s 41,7 zaraženih na 100 tisuća stanovnika. Danas s tim rekordnim brojem ste prešli i nekih 45 tako da to ide u tom pravcu i jednostavno je taj režim za nas neodrživ”, kazao je.Objasnio je i da se Hrvatska neće automatski vratiti na žutu listu ako se situacija poboljša, jer “to nije moguće prije 7 ili 14 dana.

Objasnio je i je li licemjerno da govori da je situacija u Hrvatskoj dramatična, a ljetuje na Krku.

“Ne, ja ne ljetujem više. Ali brojke su vaše, nisu moje. Da, bio sam prošli vikend, a danas ste crveni. Ja kao glasnogovornik sam prvi koji to mora ispoštovati. Predložio bih vam dobronamjerno da se bavite Covidom u Hrvatskoj, a ne sa mnom. Ako je tko zainteresiran da vama ide na bolje, onda sam to ja kao glasnogovornik susjedne vlade koji je u odličnim odnosima s Hrvatskom”, zaključio je Kacin.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI