JURIČANA NADAHNULA KAPELICA U BETLEHEMU: ‘Osnivanje crkve Bandiću najmanje je što mu ti kao stari partner možeš učiniti’

Foto: Facebook

Redatelj Dario Juričan na svom je Facebook profilu komentirao najavu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana da će Hrvatska u Betlehemu dobiti svoju kapelicu za koju će Vlada dati 450.000 eura.

Juričan se obraća premijeru Andreju Plenkoviću, u svijetlu saznanja da ima 450.000 eura za kapelicu u Betlehemu, da zajednički ‘delaju’ na novom projektu za kojeg drži da je prioritetniji od onog u Izraelu.

Napominje da bi na tom zajedničkom projektu moglo i više ‘ćapnuti’. Juričan se dosjetio nečega što naziva ‘Digitalna crkva kriminalnog uma sv. Milan’.


Prenosimo Juričanovu objavu.

“Dragi moj Plenx,u svjetlu saznanja da imaš 450.000 eura za kapelicu u Betlehemu obraćam se tebi kao poglavaru veleuvažene HDZ koruptozajednice da zajednički delamo na novom projektu za kojeg držim da je prioritetniji od onog u Izraelu, a možemo i više ćapnuti – a to je Digitalna crkva kriminalnog uma sv. Milan.

Milan Bandić će, tvojim riječima moj Plenx, „ostat zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane“ pa je osnivanje crkve najmanje što mu ti kao stari partner možeš učiniti. Vjerujem da će svijet vidjeti vrijednost naše Digitalne crkve pa će se odlučiti doći u Hrvatsku – malu zemlju za veliku korupciju.

Korupcija je neizostavna komponenta hrvatske povijesti, koja je utkana u nacionalni identitet te humanistički, duhovni i kulturni razvoj hrvatskog društva.

Bandić je umro kao najpotentniji Hrvat ostavivši najveće dugove, a to mogu samo veliki!
Nitko se ne priprema dovoljno ozbiljno sačuvati ostavštinu Bandića, to može jedino Crkva, digitalna crkva koja ide u korak s vremenom i digitalizira duh korupcije na viši nivo.

Zabrinut sam što katolička Crkva na čelu s pajdom Bozanićem ne vidi veličinu djela Milana Bandića. A nije da se Bozanić i Bandić nisu mazili i pazili.

Treba se znati zahvaliti Milanu za utemeljenje korupcije kao vječne vrijednosti i omogućiti kanonizaciju sveca Milana kroz međureligijski dijalog.

Digitalna crkva će pomagati bogatima, neće plaćati porez i promovirati će ćapanje.

Digitalna crkva je pobožnija alternativa katoličkoj Crkvi, a državu će koštati samo 365 milijuna kuna godišnje, što je i više nego povoljno u odnosu koliko ćapaju slične organizacije.

A vjernike Digitalne crkve čeka u raju nagrada: bespravno izgrađen posjed i ljubavnice!
Kapelica ti dođe kao kamp kućica na Baniji, a crkva je za prave majstore bez svojstava kao što si ti moj Plenx! Za detalje se možemo vidjeti kod Martine Bienenfeld. Znaš proceduru”, piše Juričan uz objavu broja računa putem kojeg prikuplja donacije za novi ‘projekt’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI