JURIČAN SE VRATIO STARIM NAVIKAMA: Traži rušenje presude za Fimi Mediu, spomenuo i poznatog pjevača

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Redatelj Dario Juričan nakon što je nedavno bio u centru pažnje zbog sastanka sa sad već bivšim članom uprave Zagrebačkog Holdinga Nikolom Vukovićem i saborskom zastupnicom Možemo Sandrom Benčić pa je morao objašnjavati svoju ulogu zbog koje je došao na udar, ponovno se oglasio na društvenim mrežama.

Ovaj put je u podužem postu pozvao šefa Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da sruši presudu za aferu Fimi medija.

“Predsjedniče Ustavnog suda Miroslave Šeparoviću,


zahtijevam ovom prilikom od vas da srušite nepravednu odluku Vrhovnog suda RH kojom se kriviči stožerna državotvorna stranka HDZ i njen dojučerašnji capo, dr. Ivo Sanader!

Naime, posve je jasna izjava svjedoka MP Thompsona da se ne sjeća isplata. Uvaženi g. Jarnjak ne zna kaj je bilo u paketima prepunim novca.Darko Milinović se ne sjeća isplata. Gordan Jandroković ne zna ništa o crnim fondovima za uređenje podružnice u svom Bjelovaru. Ministar financija, g. Šuker ništa nije znao. Naravno, niti g. Kalmeta ništa nije znao, pa kako bi mogao?

To su redom – svatko će vam potvrditi – ljudi od respekta i integriteta”, piše Juričan u svojoj objavi i nastavlja.

Nevenka Jurak, vlasnica Fimi Medie lijepo je izjavila da je poslove od državnih tvrtki (preko kojih se izvlačio novac za HDZ) ‘dobivala na preporuke zadovoljnih klijenata’ i ‘ne zna što je medijski reket’. A HDZ će jasno u sudskim žalbama u postupku napisati da je Jurak bila tek, dopustite da citiram: ‘zaneseni aktivist’.

Zviždač Damir Mihanović koji je prvi progovorio o tzv. aferi Fimi Media je, pa to je barem svima jasno, sitni glodur, izdajnik željan pažnje. Zato mu je i stigla zaslužena kazna – otkaz u, tada državnom, Croatia osiguranju”, piše Juričan.

“Naš dobri šjor Sanader, koji već godinama (nevin) trune u zatvoru, reći će da je Mihanović ‘iznio gnjusnu laž’, a dok je slušao raspravu na sudu sve mu se ‘činilo kao jedna fikcija, jedna bajka’. A naš HDZ tada izdaje priopćenje kako je ‘financijsko poslovanje stranke potpuno transparentno'”, piše.

“Šjor Šeparović, jasno je da se HDZ-u nanosi nepopravljiva i nesaglediva šteta, stoga predlažem ukidanje presude. Naime, HDZ u žalbi navodi kako nam ostaje ‘samo spekulirati što je sud, o protupravnosti ovog ponašanja imao na pameti’.

Izvjestiteljica za Sud trebala bi biti uvažena Snježana Bagić, kao dokazani, pouzdan i pravovjerni kadar. Predlažem da rasprava bude bez javnosti, skromna i samozatajna, kakve su sve bitne rasprave na vašem Sudu”, dodaje.

“Nadalje, predlažem da za raspravu i pravnu argumentaciju date ostalim Ustavnim sucima točno 4 sata i 13 minuta radnog vremena, točno onoliko koliko se dalo za raspravu prijedloga pravnog tima Sloković i Marković kod podneska prijedloga za ocjenu ustavnosti u slučaju ustavnih ovlasti Predsjednika RH.

Neka cvjetaju oslobađajuće presude kao slavne nam 2015., u slučajevima Bandić, Glavaš i Sanader (INA-MOL)!

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš”, piše Dario Juričan, gradonačelnik svemira, tajni vlasnik radija i počasni gradonačelnik Vruje.

P.S.

S lijeva na desno na fotografiji su: Ivo Gavranić bivši načelnik Općine Blato HDZ, Miroslav Šeparović predsjednik Ustavnog suda RH, Želimir Bosnić predsjednik OOHDZ Blato, Brano Bačić saborski zastupnik predsjednik Županijskog odbora HDZ DNŽ i predsjednik kluba zastupnika HDZ u saboru, Nikola Dobroslavić župan DNŽ, Tonči SardelićTonči Bačić Jurina napadač, Zoran Borovina umirovljenik i vozač gosp. Branka Bačića po županiji, Jerko Andrijić direktor Radež d.d. i bivši vijećnik HDZ u Blatu, Joško Cebalo dožupan DNŽ i Ivo Kaštelan ravnatelj ŽUC DNŽ.

Fotografija gošćenja Miroslava Šeparovića s članovima HDZ-a objavljena po prvi puta 5. lipnja.2021. u 24sata”, napisao je Dario Juričan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI