JOSIPOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: ‘On je grobar SDP-a i ljevice, za sobom je ostavio pustoš’

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na pitanje zašto dio SDP-a želi povratak Milanovića, Josipović kaže da je sve dio nostalgije i nerazumijevanja svega što se u SDP-u dogodilo

Bivši predsjednik Ivo Josipović gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije gdje se osvrnuo na nedavne izjave bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića koji je rekao da ne želi postati ono što je postao Josipović.

“Ja to vidim kao veliki kompliment. Milanović je grobar SDP-a i ljevice, iza sebe je ostavio pustoš. On je meni i prigovorio što sam otišao iz SDP-a. Ja se u SDP nisam vratio radi njega i politike kakvu je vodio, smatrao sam da je poštenije reći da ta politika ne valja, da je ne mogu podržati, nego da se vratim i kimam glavom”, izjavio je Josipović.

>>> MILANOVIĆEV PRVI INTERVJU NAKON PORAZA I POSLJEDNJI O POLITICI: ‘Postoje mediji čiji je zadatak da zatuku SDP’

Na pitanje zašto dio SDP-a želi povratak Milanovića, Josipović kaže da je sve dio nostalgije i nerazumijevanja svega što se u SDP-u dogodilo.

“Ja to mogu razumjeti emotivno. SDP ima vrlo poštenih i emotivnih ljudi u članstvu. Nije neobično u jednoj stranci imati frakcije koje se međusobno bore. Mislim da si izabrali predsjednika koji može voditi stranku, i učiniti je jakom, ne u periodu od danas do sutra, nego u nekom konkretnijem razdoblju”, smatra Josipović.



Što se tiče napada u klubu Super Super, Josipović je izjavio da je riječ o zabrinjavajućoj pojavi.

“Treba sve učiniti da se napad osudi, ja se nadam da će policija doista temeljito to uraditi da počinitelj doista brzo i efikasno bude otkriven i kažnjen. Ja to smatram terorističkim činom”, poručio je bivši predsjednik.

Komentirajući trenutni odnos Srbije i Hrvatske, Josipović ističe da je ta razina odnosa izraz neodgovornosti jedne i druge politike.

“Ja sam u intervjuu za Politiku rekao da ustaška zmija sikće, ali sikće i četnička zmija, one se nadopunjuju. U Srbiji se rehabilitira tko se rehabilitira, a u Hrvatskoj se pojavljuje ustašofilija. Vlade moraju smoći snage da razumiju da ovakvim politikama štete građanima. Oni koji ne razumiju da su ozbiljni oblaci nad sigurnoćću ovih zemalja i svijeta, doista su u krivu”, ponovio je Josipović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI