JOSIPOVIĆ O NEDOLASKU PUPOVCA I MILOŠEVIĆA U KNIN: ‘Očito su pod pritiskom Beograda, odlučili su napraviti pauzu’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović smatra kako su službe koje organiziraju Oluju očito nesposobne.

Kada je riječ o generalu Džanku koji nije pozvan, Josipović kaže da je istina da se on ne uklapa u standarde tvrde desnice, ali ipak misli da to nije razlog zašto ga ne bi zvali na prijem.

Rekao je kako Oluja uvijek ima političku dimenziju te da je bojkot pojedinaca prema predsjedniku Republike čista politika.

“Bez obzira voli li netko predsjednika ili ne, on predstavlja Republiku Hrvatsku i on je, uvjetno, utjelovljenje RH taj trenutak, i dolazak na taj prijem je poštovanje predsjednika i institucija.

Ako je netko tako veliki domoljub kao što govori, trebao je zažmiriti taj dan i doći na prijem”, rekao je bivši predsjednik za N1.



Ove godine u Knin ne dolazi potpredsjednik Vlade Boris Milošević, a neće doći ni Milorad Pupovac.

Josipović smatra da su njih dvojica odustala pod pritiskom Beograda.

“Pogledajte malo kakvo smo društvo postali i kakva je regresija društva. Na stratištima gdje su naši Srbi stradali i u Gruborima sam bio prije desetak godina… Dobro je što je prošle godine potpredsjednik Milošević bio tamo, a Medved u Gruborima, a ovo što se danas događa je izraz partnerstva HDZ-a i SDSS-a. Do ovoga je očito došlo jer su Pupovac i Milošević bili pod pritiskom Beograda i očito su se HZD i SDSS dogovorili da će ove godine napraviti pauzu”, naveo je.

Istaknuo je kako je šteta što i ove godine na Oluji neće biti iskoraka. Poručio je kako je to prilika za građenje novih mostova te da je sada na nama da pobijedimo u miru nakon što smo pobijedili u ratu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI