JOŠ NITKO NE ZNA ODGOVOR NA OVO PITANJE: Najveći misterij izbora! Sve ovisi o Škori

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prema rezultatima anketa HDZ i Domovinski pokret Miroslava Škore mogu zajedno formirati Vladu.

No s obzirom na to da je Škorin pokret osvojio manje od 30 mandata teško da će moći postavljati uvjete kakve je postavljao uoči izbora, pa je shodno tome za očekivati da će i inzistiranja na tome da Plenković ne bude premijer pasti u vodu.

Potop je pak doživjela Restart koalicija, ali i Davor Bernardić kojega bi rezultati ovih izbora mogli stajati predsjedničke pozicije u njegovom SDP-u.

Veliko iznenađenje izbora svakako je zeleno-crvena koalicija koja osvaja osam mandata, ali i najviše glasova u prvoj izbornoj jedinici. Time lider ove koalicije Tomislav Tomašević ima odličnu poziciju za lokalne izbore koji se odvijaju naredne godine, te je moguće da upravo on bude nasljednik dugogodišnjeg gradonačelnika Milana Bandića.

I dok se ova ekipa u sabornici tek treba okušati, Most je sa sabornicom dobro upoznat, a taj se trend nastavlja i nakon ovih izbora na kojima prema anketama u sabornicu ulazi osam zastupnika, što znači da je profilacijom u konzervativnu stranku ekipa Bože Petrova uspjela sanirati gubitke i raslojavanja koja su nastala nakon raskida suradnje sa Škorom. Novost u sabornici svakako je i liberalna koalicija, koja ondje ulazi sa tri osvojena mandata, no, sve u svemu evidentno je da HDZ ostaje na vlasti, dok će Bernadić biti obezvlašćen.



Najveći misterij u konačnici je ipak kako će i pod kojim uvjetima biti kreirana suradnja između Škorina pokreta i Plenkovićeve stranke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI