JEZERA PORUŽIČASTILA: Ekolozi se boje da je riječ o odbačenom otpadu

Foto: Twitter

Dva jezera u priobalnoj regiji Patagonije u Argentini pod nerazjašnjenim okolnostima postala su fluorescentno ružičasta.

Lokalni ekolozi se pribojavaju kako je riječ o jako štetnoj industrijskoj kontaminaciji.

Jezera u blizini industrijskog parka na periferiji argentinskog grada Trelewa, nalaze se na prašnjavoj patagonijskoj ravnici, a najviše su panike izazvale objave na službenim stranicama općine Trelew gdje stoji da su dužnosnici te općine nedavno naletjeli na kamion koji je bacao otpad u slivnicu.


Lokalni aktivist Pablo Lada, član argentinske Nacionalne ekološke mreže (RENACE), rekao je za Reuters da bi ovo potencijalno mogla biti posljedica boje koja se davala kozicama uzgajanim u blizini, kako bi poprimile svoju tipičnu ružičastu nijansu, prenosi N1.

“Mislim da ova ružičasta laguna otkriva koliko se loše rukovalo s otpadom u blizini i u samom jezeru”, rekao je Lada.Lokalni i regionalni dužnosnici za zaštitu okoliša istražuju uzrok i potencijalnu štetu na jezerima, ali još nisu došli do zaključaka, je li riječ o prirodnoj pojavi ili opasnom zagađenju uzrokovanom ljudskom rukom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI