JEDNOM REČENICOM ‘UŠUTKAO’ JE NOBILA! Što znate o ovom policajcu?

screenshot

Šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić, ovih je dana u fokusu pažnje javnosti, a posebno je zanimljiv među ostalim i stoga što se nije previše obazirao na poruke odvjetnika Ante Nobila, koji je kazao kako je tajming uhićenja čelnika Uljanik grupe zapravo politički motiviran. Barbarić mu je poručio kako na njegovom mjestu ne bi zabavljao javnost i lupetao svašta, te dodao da njegov tim policajaca aktivnosti provodi u suradnji s Državnim odvjetništvom, a ne politikom.

Da Barbarić svoj posao obavlja ne gledajući tko se s druge strane krije svjedoči činjenica da je upravo on uhitio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali i Pripuza, u karijeri dugoj gotovo dvadeset godina Barbarić je sa scene eliminirao niz kriminalaca, a osim toga njegova je biografija prilično intrigantna. Rođen je 1971.godine u Njemačkoj gdje je i odrastao. Od 90-ih je u hrvatskoj policiji, gdje je postepeno stasao do funkcije na kojoj danas sjedi.

Do 2009.godine bio je načelnik Službe kriminaliteta droga, a nakon toga odlukom ondašnjeg ravnatelja policije Vladimira Fabera postaje načelnik Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Rijeci. U mandatu ravnatelja Olivera Grbića postaje šef PNUSKOK-a te se seli u Zagreb, no ubrzo se vraća u Rijeku gdje je zagospodario regionalnim PNUSKOK-om. U njegovom životopisu zanimljiva je i 2012.godine, u kojoj je nakon istrage raskrinkao narkomafiju u policijskim redovima u PU Istarskoj, a u toj akciji pao je Amir Jusufović inspektor Odjela za borbu protiv droga istarske policije te još četvorica policajaca.

Ujedno, vodio je akcije u kojima su uhićeni krivotvoritelji novca, ali i otkrivena prva hrvatska ilegalna tiskara eura u Bjelovaru. Sa slovenskim kolegama razbio je krijumčare narkotika koji su se švercom bavili na potezu od Albanije do Italije.nagradu PU Kopra dobio je nakon što je riješio slučaj ubojstva talijanskog državljanina u Sloveniji, a osim toga vodio je akciju Agram,ali i slučaj istrage elitne prostitucije u Zagrebu.

Koja gaje dovela do tadašnjeg šefa Milijana Brkića koji je pak detalje te afere javno osporavao u nekoliko navrata, tvrdeći da nema veze s pričom da je istraga probijena na način da je on prokazivao informacije iz te istrage osumnjičenima,  a sada se pak pod njegovom palicom našla ekipa iz Uljanika, koja će po svemu sudeći morati odgonetnuti kako je došlo do propasti pulskog škvera.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI