JEDNI IMAJU PTSP, DRUGI PLAN B Donedavni saborski zastupnici otkrili čime se bave nakon što su ostali bez ‘posla iz snova’

Na ovogodišnjim parlamentarnim izborima nekolicina je političara ostala bez mjesta u Saboru, no čini se kako to nikako ne znači manjak aktivnosti za njih.

HDSS-ov Branimir Glavaš rekorder je po broju mandata u Saboru, no od 22. srpnja nalazi se u mirovini. Za to vrijeme pak priprema se za sudski proces koji se protiv njega vodi temeljem optužnice da je 1991. počinio ratne zločine, a usput i tuži ljude i medije koji ga nazivaju ratnim zločincem. Dakako, nastoji Glavaš prodati i kuću u Drinovcima, koju je u BiH sagradio nakon što je 2009., bježeći od hrvatskog pravosuđa otišao u azil u susjednu državu, javlja Novi list.

U Sabor nije ušao ni Željko Jovanović koji takvim scenarijem nije oduševljen.

“Na početku odgovora na vaše pitanje moram biti potpuno iskren, jako sam razočaran rezultatima parlamentarnih izbora, slobodno mogu reći da imam svojevrsni posttraumatski zastupnički stresni poremećaj, jer smatram da sam po svemu zaslužio odraditi još jedan saborski mandat. Naime, ja nisam prespavao svoj mandat, nego sam bio najaktivniji saborski zastupnik 8. izborne jedinice. A valjda bi rad trebao biti glavna preporuka u svakom poslu”, rekao je.

“Ovih prvih mjesec dana od završetka mandata, odmaram od bilo kakve aktivnosti povezane s politikom i političarima. Što donosi budućnost? Političku mirovinu? Možda. Nisam još donio konačnu odluku. Čeka me još najmanje 15-ak vrlo sadržajnih godina, a što će to točno biti još je prerano reći”, dodaje.



Izbori su bolna točka i Željka Glasnovića kojem je mjesto u Saboru izmaklo za samo 11 glasova. On sada pokušava dokazati da izbore nije izgubio na pošten način.

“U prljavoj kampanji protiv mene je, dva dana uoči izbora, s interneta nestala moja Facebook stranica na kojoj sam imao 30 tisuća pratitelja. Duboka država je u Njemačku, kad sam išao tamo održati predizborne skupove, javila da će to biti okupljanja nekakvih nacista i da ih treba zabraniti. Morao sam pregovarati s policijom i BND-om da mi dopuste te skupove. Bilo je još puno toga, a ipak sam izgubio za samo tih 11 glasova. Sve je to uzaludno, ali želim da ostane pisani trag o ovoj krađi. Žalbe na izborne nepravilnosti odbili su mi DIP i Ustavni sud, a sada tražim da se glasački listići još ne uništavaju”, govori.

Manjak glasova ne zabrinjava pak Miru Kovača koji je aktivirao pravo da šest mjeseci prima punu plaću, a zatim još pola godine 50 posto tog iznosa.

“Razmišljao sam hoću li to napraviti, ipak jesam, ali već imam plan za dalje”, ističe Kovač. “Sve u svoje vrijeme”, dodaje.

Goran Aleksić vratio se na stari posao u poduzeću HŽ Infrastruktura.

“Politička avantura je završena… Odoh ja natrag u aktivizam”, poručio je putem Facebooka borac protiv bankarskog sustava.

Bruna Esih po ulasku u Sabor raskinula je radni odnos s Institutom “Ivo Pilar” pa se sada financira uz pomoć pravila šest plus šest.

Na gubitak izbora, HNS-ovac Milorad Batinić bio je spreman pa je nakon izbora jednostavno nastavio obnašati dužnost gradonačelnika Ivanca.

“Da, nisam morao tražiti nikakav drugi posao. A što se tiče lokalnih izbora u svibnju, sve su opcije otvorene. Nismo još o tome razgovarali u stranci, ali bit će to teme već u rujnu i listopadu i moguće je da ću se ponovo kandidirati za gradonačelnika Ivanca”, rekao je.

Gordan Maras, sudeći prema Facebook objavama, ljeto provodi u Zagrebu, a nabavio je i psa Bonga. Uz to, on je još uvijek predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a.

“Osjećam se izvrsno”, tvrdi te ističe kako se nada da neće imati potrebe koristiti punih šest plus šest mjeseci saborske plaće. No, o tome će za javnost govoriti kad dođe vrijeme, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI