JE LI VULIN ‘POBRKAO LONČIĆE’? Evo što je poručio i čime je zaprijetio hrvatskoj Vladi

Foto: Guliver Image/ Michael Indrax/ SEPA Media

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić želio je u nedjelju privatno posjetiti Jasenovac, ali mu to hrvatske vlasti nisu dopustile. Nakon toga je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao da će “od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morati posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni pod poseban režim kontrole”, objavio je N1Srbija.

Vulin je u pisanoj izjavi u kojoj vladu hrvatskog premijera naziva “ustaškom”, napisao da “Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine tisuća zaklanih Srba, Židova i Roma”.

“Predsjedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Europske unije, ne vole da ih se podsjeća koliko su djece poklali. Od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica morat će posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni pod poseban režim kontrole”, napisao je Vulin u istom tonu.

U priopćenju MUP-a se dodaje i da je Vulin poručio da će tako biti dok je on ministar policije ili “dok se Hrvatska ne počne ponašati kao da nije NDH”.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI