JE LI POTREBNA NOVA PLATFORMA DRUŠTVENE MREŽE? O tome ozbiljno razmišlja Elon Musk

Twitter

Hoće li se izgraditi nova platforma društvene mreže? O tome ozbiljno razmišlja Elon Musk, glavni izvršni direktor Tesle, objavio je na Twitteru.

Rekao je da bi nova platforma društvene mreže sadržavala algoritam otvorenog koda i koja bi prednost davala slobodi govora, gdje je propaganda minimalna.

Musk, i sam aktivni korisnik Twittera, u zadnje je vrijeme kritičan prema platformi društvene mreže i njezinoj politici. Rekao je da tvrtka potkopava demokraciju jer se ne pridržava načela slobode govora.

Na Twitteru je objavio anketu u kojoj pita korisnike vjeruju li da se Twitter pridržava načela slobodnog govora. Više od 70 posto odgovorilo je “ne”.

“Posljedice ove ankete bit će važne. Molim vas, glasajte pažljivo”, rekao je Musk.Bude li Musk odlučio izgraditi novu društvenu platformu, pridružit će se sve većem broju tehnoloških tvrtki koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i nadaju se privući korisnike koji smatraju da im se se guši sloboda govora na platformama poput Twittera, Facebooka u vlasništvu Meta Platformsa i Googleova You Tubea.

Ni jedna od tvrtki, uključujući Truth Social Donalda Trumpa, Twitterove konkurente Gettr i Parler i video platformu Rumble, do sada se nije približila dosegu i popularnosti tim platformama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI