JE LI OVO BIO OKIDAČ ZA MASAKR U BEOGRADU? Sudski vještak objašnjava što se vjerojatno događalo u glavi 13-godišnjaka

Foto: Cropix

Nakon krvoprolića u Beogradu kada je 13-godišnjak ubio devetero osoba, mnogi se pitaju kako to da roditelji, učitelji, ali i ostali nisu primjetili da se nešto događa s njim.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu je pokrenulo preliminarnu istragu kako bi se utvrdilo je li tinejdžer bio zlostavljan i zanemarivan u obitelji. Kako doznaju srpski mediji, majka je na policijskom ispitivanju satima pričala o svom odnosu sa sinom, njegovom ponašanju, svojim zapažanjima, a navodno je rekla da je primijetila čudno ponašanje kod sina, ali ih je pripisala pubertetu.

Specijalist sudske medicine i sudski vještak dr. Ljubiša Božić je za Kurir rekao kako se prema dosad dostupnim informacijama, može zaključiti da dječak u ključnim trenucima nije dobio dovoljno pažnje ljudi oko sebe.

Istaknuo je da je izjava majke važna za istragu, ali kako se neće moći naći krivac za masakr koji se dogodio 3. svibnja.

“Istina je da je majka mogla reagirati da je primijetila da nešto nije u redu, a vidjela bi to i da se maksimalno fokusirala na dječaka. No, promjene kod djece te dobi su česte i logično ih je pripisati pubertetu, ali nitko ne poznaje vaše dijete bolje od vas i da je fokus bio na njemu, moguće je da bi mnogo toga bilo drugačije”, naglasio je Božić.



Govorio je o tome da se dječak nije ni ponašao kao 13-godišnjak, a svoje ponašanje prema najbližima je promijenio kada je skovao pakleni plan.

“Ponaša se i razmišlja kao dvadesetogodišnjak. Tražio je pažnju okoline, roditelja, prijatelja, a kada je vidio da ne reagiraju na njega onako kako bi želio, u tom je trenutku počeo kovati plan i ‘navlačiti masku'”, rekao je Božić.

Nastavio je da je Kosta jednom kada je ispalinaro zločin, nakon toga se počeo ponovno normalno ponašati prema roditeljima i prijateljima jer, vjerojatno nije htio da netko istražuje njegovo ponašanje i pokvari mu plan.

Božić je napomenuo da ono što je bilo izraženo u njegovom ponašanju je osjećaj da je drugačiji. Božić je mišljenja kako je 13-godišnjak bio iznimno narcisoidan.

“Dječak je, što se ranije vidjelo po ponašanju prema drugovima u školi, bio uvjeren da je drugačiji od svih, ali u smislu da je bolji. Bio je sam sebi idol i to je nešto što je naučio u svom primarnom okruženju”, zaključio je Božić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI