JAVILA SE I SANADEROVA MILJENICA: Hvali presudu stranci u kojoj je bila na najvišim pozicijama

Foto: Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Bliska suradnica Ive Sanadera, tadašnja potpredsjednica Vlade i kasnija nasljednica Jadranka Kosor, komentirala je konačnu presudu afere Fimi media.

Podsjetimo, afera Fimi medija napokon je, nakon dva deseteljeća dobila pravosudni epilog.

Dijelu tadašnjih aktera ublažena je kazna u odnosi na prvu presudu 2013. godine, međutim, ishod je jasan i presuda konačno postaje pravomoćna.


Prema presudi, HDZ mora platiti 3,5 milijuna kazne zbog izvlačenja novca iz državnih institucija, a Sanaderu je kazna zatvora smanjena s osam na sedam godina zatvora. Osim toga mora vratiti i 14,9 milijuna kuna nesrazmjera između imovine i zakonskih primanja.

Dugi proces protiv Sanadera Kosor je nazvala “teškim i mučnim”, ali hvali borbu protiv korupcije.“Teško i mučno. Ali i konačni dokaz da nije bilo političkog progona u slučaju IS. Borba protiv korupcije borba je za pravnu državu i ljudska prava koja nikad ne smije posustati”, napisala je bivša premijerka u tvitu.

Međutim, Kosor zanemaruje kako je cijelo to vrijeme bila njegova bliska suradnica. U presudi su osuđeni postupci stranke i Vlade u kojima se upravo ona nalazila na najvišim pozicijama.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI