JASNO ISKAZALI ŠTO BI HTJELI: U ime Obitelji traži da se za trgovce osigura slobodna nedjelja, praznici i blagdani

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Udruga U ime obitelji čestitala je Praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika te pozvala vladu da osigura slobodnu nedjelju, praznike i blagdane za trgovkinje i trgovce i da ojača mehanizme zaštite svih radnika, a posebno žena koje se odlučuju na majčinstvo.

“Na današnji praznik, koji je ujedno i nedjelja ove godine, deseci tisuća zaposlenih u trgovini prisiljeni su raditi bez mogućnosti da praznik provedu sa svojim obiteljima”, upozorila je Udruga.

Navela je pritom kako je jedno od predizbornih obećanja HDZ-a na prošlim parlamentarnim izborima “bila neradna nedjelja i za trgovce i trgovkinje te zaštita njihovog prava na neradne praznike i blagdane”.

Udruga podsjeća kako žene čine najveći dio zaposlenih u trgovini te na istraživanja koja pokazuju da je nedjelja najmanje prometan fiskalni dan u trgovinama.

Podsjećamo da za najveći broj hrvatskih građana nedjelja nije dan potrošačkih aktivnosti, baš kao ni praznici i blagdani. Podsjećamo da više od dvije trećine hrvatskih građana podupire da i za radnike u trgovini nedjelja, blagdani i praznici budu neradni dani, priopćila je U ime obitelji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI