Jandroković žestoko uzvratio Milanoviću: ‘Predsjednik s karakterom je takav da mu se rugaju čak i u Prnjavoru’

HDZ

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković komentirao je danas aktualnosti u predsjedničkoj kampanji, a nastavio je polemiku sa Zoranom Milanovićem.

“Svi smo posvećeni da naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pobijedi. Cijela stranka se angažirala, svi istaknuti članovi su se aktivirali. Uvjeren sam da će sve biti dobro za Kolindu”, rekao je Jandroković.

Neki istaknutiji HDZ-ovci, poput ministra državne imovine, Marka Banožića kažu da bi one članove stranke koji će na izborima podržati Miroslava Škoru trebalo izbaciti iz stranke.

“U ovom trenutku nije potrebno govoriti o čistki jer sam uvjeren da iza Kolinde stoje dobronamjerni članovi stranke”, ističe šef Sabora, a prenosi Jutarnji list

Kaže da su predizborni skupovi diljem Hrvatske dobro posjećeni te da javnost ne treba brinuti za HDZ. Poručuje da stranka u kampanju može potrošiti do osam milijuna kuna te da pedantno prate troškove.

“Mi smo u dobrom financijskom stanju. A ako će biti potrebno, ići ćemo do maksimuma”, rekao je Jandroković.



Glavnog tajnika HDZ-a novinari su pitali za komentar jučerašnje izjave Grabar-Kitarović da je u pregovorima sa stranim državama dogovorila da Hrvati odlaze u inozemstvo na obuku te da se potom vrate u Hrvatsku i od doma rade za 8000 eura plaće.

“Očito da se danas izmijenio način rada, posebno mlađih generacija. Koliko ja znam, sve je više onih koji rade od kuće i zarađuju bolje od onih koji odlaze na posao. Predsjednica je ostvarila izvanredne međunarodne veze u svom mandatu. Imala je brojne kontakte ne samo s političarima, već i s biznismenima, hrvatskom dijasporom… Vjerujem da je ostvarila kontakte koji mogu osigurati takve poslove”, rekao je Jandroković.

Jandroković se potom osvrnuo na izjave Zorana Milanovića, SDP-ovog kandidata s kojim već danima polemizira putem medija.

“On je danas trebao govoriti o franku, ali je bio toliko konfuzan i nervozan da je završio pričajući o meni. On ni danas nije rekao s kime radi. Da je rekao, ta polemika ne bi bila ni potrebna. Dakle, čovjek nešto mulja. Ovako se postavlja pitanje postoje li neki dugovi prema nekim ljudima. Ako postoje poslovne tajne zbog kojih to ne želi reći, onda ne može postati predsjednik Republike. On je svojim izjavama izazvao čak i sažaljenje gradonačelnika Prnjavora. Predsjednik s karakterom je takav da mu se rugaju čak i u Prnjavoru”, rekao je Jandroković.

“Ja s njim polemizirati više neću. Ja sam ovo pitanje otvorio zbog hrvatskih građana. A s obzirom na to da nije ništa rekao, postoji osjećaj sumnje”, rekao je šef Sabora.

Na koncu se osvrnuo na broj preferencijalnih glasove koje je osvojio na izborima 2016. godine zbog čega ga politički oponenti često napadaju.

“Kad sam 2015. godine vodio svoju preferencijalnu listu, osvojio sam 8100 glasova. Na izborima 2016. godine sam organizacijski odradio kompletnu kampanju, pripremu za parlamentarne izbore. Kako sam na listi bio iza predsjednika HDZ-a, bilo je normalno da sam dobio manje glasova”, izjavio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI