JANDROKOVIĆ UPUTIO IZRAZE SUĆUTI: ‘General pukovnik Đuro Dečak svojim djelovanjem ostavio je trag u stvaranju novije hrvatske povijesti’

N1

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Dečak u povodu smrti umirovljenog general pukovnika Hrvatske vojske i bivšeg saborskog zastupnika Đure Dečaka.

“Poštovana obitelji Dečak,

s tugom i iskrenim žaljenjem primio sam vijest o odlasku general pukovnika Đure Dečaka. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, s dubokim suosjećanjem izražavam vam iskrenu sućut.

Gospodin Dečak dao je veliki doprinos u Domovinskom ratu tijekom borbe za slobodu i neovisnost naše domovine kao zapovjednik 127. virovitičke brigade, a zatim i načelnik Zbornog područja Đakovo. Organizirao je dragovoljce za obranu te bio sudionik brojnih oslobodilačkih operacija, uključujući i najveću hrvatsku vojno-redarstvenu operaciju Oluja.

Obnašao je i dužnost župana Virovitičko-podravske županije, a od 2000. do 2003. godine i dužnost saborskog zastupnika i predsjednika Odbora za ratne veterane.Kao saborski zastupnik, a i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, snažno se zalagao za zaštitu i promicanje digniteta i vrijednosti Domovinskog rata i prava hrvatskih branitelja. Ujedno je bio i najdugovječniji predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

Povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja odlikovan je Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom za doprinos u Domovinskom ratu. General pukovnik Đuro Dečak svojim djelovanjem ostavio je trag u stvaranju novije hrvatske povijesti.

U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj, još jednom primite izraze iskrene sućuti”, napisao je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI