JANDROKOVIĆ UPOZORIO! ‘Djeca se moraju odgajati na istini’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U koloni sjećanja u Vukovaru je i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora. “Teško je očekivati pomirenje bez istine i odgovornosti onih koji su zločin počinili”, rekao je tom prigodom.

“Prošlo je 30 godina, ali sjećanja su još živa. Sasvim sigurno Hrvati će pamtiti Vukovar zauvijek. Došli smo ovamo odati poštovanje Vukovaru i svim žrtvama koje su pale za slobodu te zahvaliti hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima”, istaknuo je Jandroković, objavio je HRT.

Dodao je kako se “onima koji nemaju sjećanje treba još jednom reći da se zlu treba suprotstaviti i da su se oni koji su takli u hrvatski narod morali zaustaviti”.

“Zahvalni smo hrvatskim herojima Domovinskog rata, pamtimo žrtvu, ali i okrećemo se budućnosti i gradimo Hrvatsku i Vukovar najbolje što možemo”, naglasio je.

Poručio je kako iz Srbije i danas dolaze poruke iz kojih se vidi da se odgovornost ne prihvaća, i to u nekim sredinama, a to je i Vukovar – izaziva tenzije.



“S naše strane trebamo napraviti sve da se one prevladaju, ali to očekujemo i od drugih”, rekao je predsjednik Sabora.

Na kraju je poručio kako se “djeca moraju odgajati na istini”.

“Istina je da se ovdje dogodila brutalna velikosrpska agresija. Teško je očekivati pomirenje bez istine i odgovornosti onih koji su zločin počinili”, zaključio je.

Inače, Jandroković nije želio odgovarati na druga pitanja koja nisu vezana uz Vukovar i 30. godišnjicu sloma herojske obrane grada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI