JANDROKOVIĆ REZIMIRAO SITUACIJU: ‘Prkačinov govor bio je neprimjeren, a Reiner je postupio po Poslovniku’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković osvrnuo se na izjavu zastupnika Ante Prkačina u kojoj je poručio zastupnici Urši Raukar Gamulin da je “nakaza”. Izjavu je osudio i ostalim zastupnicima poručio da nemaju takav govor. Branio je i potpredsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera, nakon što mu je zastupnica Benčić predložila sankcioniranje.

“Smatram da je Prkačinov govor bio neprimjeren, da je ta izjava nedostojna u Saboru i pozivam vas sve da ne činimo takve stvari“, rekao je u petak predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković.

“Gledao sam video-snimku, Reiner je postupio po Poslovniku, dao je opomenu i Prkačinu i Raukar, istovremeno jasno kazavši da ta dva postupka nisu na istoj razini i jasno je osudio ono što je rekao Prkačin“, nastavio je.

Benčić je od Jandrokovića zatražila sankcioniranje Reinera jer smatra kako nije primijenio Poslovnik. Naglasila je kako je odmah riječ trebala biti oduzeta Prkačinu. Jandroković je na to odgovorio kako je Reiner postupio po Poslovniku.

Podsjetimo, tijekom Prkačinova govora oko tretiranja migranata, Rakar mu je s klupe dobacila “Sram te bilo”, dok je isticao kako zbog izbjeglica iz Afganistana “kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli, rekao je Prkačin”.



“Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu“, poručio joj je Prkačin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI