JANDROKOVIĆ POZDRAVIO OSTAVKU FASIMONA: ‘Pozicija Vlada je jasna, premijer je jasno rekao da traži odgovornost svih članova uprave, bilo da dolaze s hrvatske ili mađarske strane’

Screenshot/N1

Na ostavku predsjednika Uprave INA-e Sándora Fasimona reagirao je u srijedu predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. On se slaže s tom odlukom te je poručio kako očekuje da i ostali članovi Uprave INA-e podnesu ostavke.

“Smatram da je to ispravan potez, očekujem da i svi ostali članovi uprave podnesu ostavke, jer ono što se dogodilo je evidentno propust Uprave INA-e”, rekao je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Izrazio je uvjerenje da je to prva ostavka te da će nakon toga uslijediti ostavke i ostalih članova uprave INA-e.

Osvrnuo se na činjenicu da hrvatski članovi Uprave još nisu ponudili ostavke. Poručio je kako je pozicija hrvatske Vlade u tom pogledu jasna.

“Pozicija Vlada je jasna, premijer je jasno rekao da traži odgovornost svih članova uprave, bilo da dolaze s hrvatske ili mađarske strane”, istaknuo je predsjednik Sabora.No, on očekuje da i oni to naprave jer je to stav Vlade i to je stav hrvatske javnosti da moraju preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo.

Kako se neslužbeno doznaje, Vlada bi u četvrtak trebala poslati prijedlog Nadzornom odboru o opozivu dužnosti hrvatskih članova uprave.

Ipak to se ne može dogoditi bez suglasnosti svih strana u NO. U slučaju odlaska dobit će otpremninu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI