JANDROKOVIĆ OSTAJE BEZ FUNKCIJE: Ovo je novi, najvažniji čovjek u Plenkovićevom timu

N1

Premda su rijetko od njega to očekivali, HDZ-ov Gordan Jandroković u kampanji za parlamentarne izbore odradio je odličan posao.

Naime, upravo je Jandroković bio voditelj kampanje za izbore iz kojih je HDZ izašao s premoćnom pobjedom.

Osim što je sama stranka na izborima polučila zavidan rezultat, i Jandroković se dobro nosio s konkurencijom u svojoj drugoj izbornoj jedinici, u kojoj su mu na desnom spektru konkurenti bili Mostov Nino Raspudić, ali i Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta.

Sada kada je opravdao Plenkovićevo povjerenje, Jandroković se ponovno okreće vlastitoj političkoj karijeri, no u nešto drugačijem angažmanu no što je to ranije bio slučaj. Naime, Jandroković ostaje na poziciji predsjednika Sabora, kojoj se namjerava maksimalno posvetiti. U Saboru bi skupa s Brankom Bačićem trebao čuvati leđa Plenkoviću, a u stranci poručuju kako je njegova karijera u tolikom uzletu da bi sljedeći korak mogla biti Jandrokovićeva kandidatura za predsjednika države.

No, to su sve unutarstranačke spekulacije, koje se tek trebaju isprofilirati s obzirom na vrijeme koje je pred nama. Dok se te glasine ne isprofiliraju, Jandroković će raditi na sebi, ali ne i na stranci. Naime, u dogovoru s Plenkovićem odlučeno je da on više neće biti glavni tajnik HDZ-a, tu bi funkciju trebao prepustiti Krunoslavu Katičiću, državnom tajniku u Ministarstvu državne imovine. Katičić je Plenkovićev prijatelj iz mladosti, koji je skupa s Jandrokovićem radio na kampanji za parlamentarne izbore. Katičić bi trebao konsolidirati stranku na terenu, raditi na jačanju lokalnih ogranaka te već sada krenuti s pripremama za lokalne izbore.



Uz to njegovo se ime spominje i u kontekstu potencijalnog ministra pravosuđa budući da Plenković više ne računa na Bošnjakovića. Time bi Katičić trebao postati jedan od najvažnijih kadrova u Plenkovićevoj novoj momčadi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI