JANDROKOVIĆ OPISAO MILANOVIĆEVO PONAŠANJE: ‘Točno je da je zabranio Hranju da govori’

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković održao je konferenciju za medije gdje je govorio o tome kako se u Sabor uvode covid potvrde.

Novinari su ga pitali i o sukobu predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića te sastanku Vijeća obrane.

“Trebamo se držati Zakona. Ministar obrane iz 2015. godine je jasno objasnio koja je pozicija ministra, a koja predsjednice Hrvatske. Ako ćemo se držati toga, nećemo imati nikakvih problema. Problem je što se predsjednik Republike ne drži zakona. Ne drži se Zakona o blagdanima, a sad se ne drži ni Zakona o obrani. Iznenađen sam tom raspravom koja je jako blaga. On pokušava bezobrazlukom i agresijom dominirati javnim prostorom.


To je pitanje političke kulture i civilizacijskog dosega. S time se može živjeti iako zagađuje prostor. Ali kada počne kršiti zakon, i kada to mediji blagonaklono gledaju, onda je to problem”, kazao je Jandroković.

“On preskače ministra, a vrlo je jasno da ne može preskočiti ministra. Isto je bilo s predsjednicom Vrhovnog suda. Ne može predsjednik izravno primjenjivati Ustav, ako imamo Zakone koji govore kako se Ustav primjenjuje. Ovo je ozbiljno, nije to samo bezobrazan i agresivan govor koji krši Zakon. Voli se nazivati Vrhovnim zapovjednikom. Molio bih Vas kao medije da se koncentrirate na to kako se tko ponaša prema Zakonu.Nitko od nas ne može igrati izvan okvira Zakona”, rekao je šef Sabora.

“Bilo bi dobro da se ovo riješi zdravorazumski. Da se šefovi institucija drže Zakona. Ako se to ne riješi, imat ćemo problem. Za ovu konkretnu situaciju, ne znam možemo li se obratiti Ustavnom sudu”, rekao je Jandroković.

Na pitanje o tome što je točno bilo nadrealno na sastanku, odgovorio je:

“To ćete morati pitati njega. Ne bih govorio o tome što se događalo na sastanku. To nije od strane mene kao člana Odbora primjereno. Mogu komentirati što se događalo prije ili poslije sastanka. Bilo je situacija koje su i meni bile neprirodne, ali ne želim ih komentirati. On koristi bezobrazluk i agresiju za dominaciju i u privatnim situacijama. Dosta ljudi ustukne u takvim situacijama, ali druge to i motivira. Točno je da je zabranio Hranju da govori”, otkrio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI