Jandroković: ‘Nećemo pristajati ni na kakve ucjene’

screenshot

Naglasio je kako nemaju potrebu proširivati većinu

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković komentirao je u razgovoru za Večernji list prijevremene izbore, preslagivanje većine, aktualne probleme u državi i HDZ-u.

Pad HDZ-ove Vlade i prijevremene izbore prizivaju i oni koji su sami sebe proglasili suverenistima. Protive li se oni tome što je naša Vlada imala odvažnosti donijeti odluku o nabavi borbenih zrakoplova i zaštiti hrvatskoga zračnog prostora? Protive li se tome što su izraelski zrakoplovi F-16 Barak letjeli iznad Knina, a Amerikanci sudjelovali u proslavi Oluje, čime je naša veličanstvena oslobodilačka operacija – na veliku žalost Aleksandra Vučića i njemu sličnih – napokon dobila puni međunarodni legitimitet?”, kazao je, između ostalog, Jandroković i poručio kako neće pristati ni na kakve ucjene.

Ulaziti u prijevremene izbore, a imati parlamentarnu većinu ne bi bilo ni ozbiljno ni odgovorno. HDZ je nakon izbora, a sad je prošlo dvije godine od naše velike pobjede, pokušao s Mostom. I imali smo debelo više od 80 zastupnika većine, no ona je bila nestabilna. Od travnja smo na 77 zastupnika i pokazuje se da je to daleko efikasnija i stabilnija većina”, poručio je predsjednik Sabora.

Naglasio je kako nemaju potrebu proširivati većinu, jer su njihovi partneri, kaže, korektni, a njihova suradnja do sada je bila fer. Dodao je kako se ne boji knjige bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić. “Znam koje su bile namjere predsjednika Vlade i svih koji su sudjelovali u tom uspješnom procesu tako da sam siguran da će Martina Dalić objektivno prikazati ono što se događalo”, poručio je.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI