Jandroković: Konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora mogla biti održana 22. srpnja

Foto: Cropix

Gordan Jandroković obratio se novinarima uoči sastanka HDZ-ovaca te je potvrdio da bi konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora mogla biti održana 22. srpnja, ako ne budu uložene žalbe na izborni postupak koji se proteklog vikenda ponovio na biračkom mjestu u Raši.

Iako se nagađa da bi ta sjednica mogla biti održana u Westinu, Jandroković kaže da bi on radi digniteta institucije ipak volio da to bude u sabornici na Markovu trgu.

Progovorio je i o sastanku na koji je Andrej Plenković pozvao oporbene čelnike.

“To je gesta predsjednika HDZ-a, njegova je želja podijeliti sve informacije sa svima koji su ušli u Sabor, to nije nikakav folklor, nego vrlo razborit pokušaj da se sve koji će biti u Saboru upozna sa svime što će Vlada činiti. To je gesta dobre volje, vjerujem da će se većina odazvati”, izjavio je Jandroković.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković demantirao je u ponedjeljak medijske navode da je HDZ primio donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć u sklopu mjera zbog epidemije koronavirusa.



Radi se o informaciji koja nije točna. Te donacije uplaćene su najkasnije do 12. ožujka, prije nego se išlo u zatvaranje i primjene mjera za pomoć gospodarstvu. Nakon 12. ožujka nismo primili niti jednu donaciju odnosno primili smo neke donacije ali smo ta sredstva onda vratili u državni proračun, otprilike 70.000 kuna”, izjavio je Jandroković uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Podsjetimo, Andrej Plenković u ponedjeljak je rekao kako bi ‘arhitektura’ nove vlade mogla biti poznata u četvrtak. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI