JANDROKOVIĆ KOMENTIRAO REKONSTRUKCIJU VLADE: ‘U ovom trenutku prioritet je politička stabilnost i nije vrijeme za političke igre i igrice’

Screenshot/N1

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak sudjeluje na konferenciji predsjednika parlamenata država članica Europske unije u Brdu kod Kranja u Sloveniji. Nakon konferencije je rekao da je spomenuo deklaraciju Sabora, u kojoj je Hrvatska jasno osudila agresiju na Ukrajinu, objavio je N1.

“U svom govoru spomenuo sam mogućnost da se kriza iz Ukrajine prelije na neka druga područja, mi smo tu posebno osjetljivi na zbivanja u jugoistočnoj Europi, posebno BiH”, istaknuo je Jandroković.

Osvrnuo se i na situaciju u Ukrajini za što je rekao da je riječ “o brutalnoj agresiji gdje se vidi da pogiba sve više i više civila te da je Rusija odlučila po svaku cijenu ostvariti svoje ciljeve”.

Upitan za rekonstrukciju Vlade, odgovorio je kako se u utorak održava sastanak u stranci.

“Očekujem da ćemo razgovarati o radu Vlade, saborskim aktivnostima i o temama koje javnost zanima, a što će predsjednik govoriti, to ćemo vidjeti na sastancima”, naglasio je.Komentirao je i slučaj Tramišak te rekao kako “predsjednik Vlade bira svoj tim”.

Što se tiče drugih ministara, oni “vjerojatno rade svoj posao”, rekao je šef Sabora.

“Vrijeme je jako ozbiljno, vrlo zahtjevno i traži od političara odgovornost. U prvi plan treba staviti ono što je prioritet, a u ovom trenutku prioritet je politička stabilnost i nije vrijeme za političke igre i igrice, ovo je vrijeme za stabilnu i ozbiljnu politiku. Nemojte očekivati da će HDZ-ovi zastupnici raditi bilo što što bi odudaralo od onoga što je dobro za Hrvatsku. Oni koji govore takve stvari, sigurno ne žele dobro ni HDZ-u ni Vladi”, rekao je u vezi puštanja informacija o detaljima sastanka i razgovora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI