Jandrokoić poručio: Imamo većinu u Saboru, o novim ministrima idući tjedan

: Patrik Macek/PIXSELL

U srijedu će biti i, kako je kazao, uvijek atraktivno aktualno prijepodne, nakon toga ćemo vidjeti što će se dalje događati.

Na plenarnoj sjednici 7. lipnja premijer treba predložiti nove ministre, kazao je u utorak predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a samo dan kasnije pomaknut je i taj rok – na 8. lipnja, sudeći prema najnovijoj izjavi za medije Jandrokovića netom nakon danas održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika.

“Sukladno članku sedam Zakona o Vladi premijer mora na prvoj plenarnoj sjednici predložiti nove ministre i očekujem da će on vrlo brzo dostaviti prijedlog”, kazao je Jandroković i dodao da je početak nove plenarne sjednice zakazan za srijedu 7. lipnja i da bi taj ili dan kasnije trebao doći prijedlog novih ministara o kojima će se prema Poslovniku Sabora raspravljati na matičnim odborima, a na plenarnoj sjednici će se o njima glasovati.

U srijedu će biti i, kako je kazao, uvijek atraktivno aktualno prijepodne, nakon toga ćemo vidjeti što će se dalje događati. Radit ćemo prema dnevnom redu dok ne dođe Plenovićev prijedlog, koji ćemo odmah staviti na dnevni red.

Upitan ima li HDZ većinu, kazao je da su je demonstrirali prilikom izbora predsjednika Sabora i da uvjeren je da će je imati i za izbor novih ministara, no sve će se vidjeti nakon drugog kruga lokalnih izbora.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI