Jakov Sedlar: ‘Moj film o Australskim Hrvatima ne može po ničemu biti sporan’

screenshot

Sa slučajem Velimira Bujaneca, kada je riječ o australskoj vizi, ja nemam veze. Mene su organizatori pitali mogu li ga pozvati i odgovorio sam da pozovu koga žele. Što je kasnije bilo s njegovom vizom, ne znam, ali znam da sam ja imao problema s vizom jer sam u međuvremenu promijenio putovnicu”, rekao je za Jutarnji list Jakov Sedlar, kojemu australske vlasti nisu dopustile ulazak u zemlju jer je već prije odobrenu vizu imao u staroj putovnici. Bujanec inače nema nikakve veze ni sa Sedlarovim filmom.

Sedlar je trebao ići na projekciju filma “Hrvati u Australiji”, na kojem je radio četiri godine i bilo je dogovoreno da će obići projekcije u osam gradova.

Međutim, problemi su počeli još dok je čekao na zrakoplov u Münchenu jer su ga jednostavno “skinuli” s leta. “Nisam imao pojma zašto, imao sam vizu koja mi je vrijedila do 2020. godine, ali sam u međuvremenu dobio novu putovnicu”, kaže nam Sedlar.

Redatelj smatra da neće biti nikakvih problema da ponovo dobije vizu, jer za to nema ni razloga. “Ni moj film o australskim Hrvatima ne može ni po čemu biti sporan.”

Facebook Comments



Loading...
DIJELI