IZVANREDNA SKUPŠTINA HOK-a: Tko će biti novi predsjednik nakon uhićenog Josipa Šurjaka?

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nakon što je prošlog vikenda zbog afere u INA-i uhićen donedavni predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak ta će institucija 5. studenoga održati izvanrednu Skupštinu radi izbora novog predsjednika.

HOK je objavio da je Upravni odbor komore održao u petak izvanrednu sjednicu na kojoj je donesena odluka o raspisivanju izvanredne izborne Skupštine HOK-a.

Podsjetimo, uz sada već bivšeg predsjednika HOK-a Josipa Šurjaka i njegovog poslovnog partnera Gorana Husića s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, u Uskokovoj akciji uhićeni su direktor Ine Damir Škugor koji je suspendiran, Škugorov otac Dane Škugor i predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić koja je u nedjelju podnijela ostavku na tu dužnost.

Procjenjuje se kako je šteta za INA-u veća od milijardu kuna. Protuzakonita dobit Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS Ulaganje ima još više od 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.Facebook Comments

Loading...
DIJELI