Izrael izašao iz UNESCO-a

wikipedia

Netanyahu je već u listopadu najavio da će se Izrael povući iz UNESCO-a nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa o izlasku SAD-a iz agencije zbog “protuizraelske pristranosti”

Izrael je službeno izvijestio UN-ovu agenciju za kulturu (UNESCO) o svom izlasku iz te organizacije, što je najavljeno još u listopadu, priopćio je u petak UNESCO.

U svojstvu glavne direktorice UNESCO-a, primila sam danas službenu obavijest izraelske vlade o povlačenju Izraela iz organizacije 31. prosinca 2017”, rekla je u priopćenju Francuskinja Audrey Azoulay, koja je na toj dužnosti od studenog. Također je kazala da “duboko žali” zbog te odluke Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je na Badnjak da će njegova zemlja izaći iz UNESCO-a prije Nove godine.

Mislim da je to nužno u svjetlu pristranog, jednostranog i apsurdnog pristupa te organizacije prema nama, kao i u svjetlu snažnog stava SAD-a u UN-u koji mi pozdravljamo”, istaknuo je.

Netanyahu je već u listopadu najavio da će se Izrael povući iz UNESCO-a nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa o izlasku SAD-a iz agencije zbog “protuizraelske pristranosti”.Washington je početkom srpnja, a Izrael sredinom listopada najavio namjeru da preispita svoj odnos prema UNESCO-u nakon odluke tog tijela glavne svjetske organizacije da stari judejski grad Hebron, na Zapadnoj obali, proglasi palestinskim blagom na popisu svjetske baštine.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI