Izrael godinama čuvao leđa ISIL-u, a među Bijelim kacigama skrivaju se teroristi

Sputnik

Napredovanje vojnih snaga sirijskog predsjednika al-Assada polako na vidjelo izbacuje ‘prljavi veš’ zapadnih i izraelskih struktura na teritoriju.

Prvo je demantirana ‘suluda teorija zavjere’ u kojoj imigranti u jeku imigrantske krize nisu bili isključivo Sirijci ni žene i djeca – iako su ih takvima gotovo svi ‘mainstream’ mediji željeli prikazati.

Bijele kacige bježe od sudskog progona

Zatim je sirijski predsjednik osobno u intervjuu s novinarom ‘Večernjeg lista’ Hassanom Diabom potvrdio priče oko sudjelovanja Vesne Pusić i tadašnje hrvatske vlasti u naoružavanju revolucionarnih gardi diljem Sirije. O famoznim ‘Bijelim kacigama’ (više pročitajte OVDJE) pisale su se tisuće novinskih redaka, a nitko nije do kraja razotkrio koliko su točne brojne optužbe koje dolaze iz Damaska i Moskve. No, napretkom regularnih vojnih snaga malo pomalo istina izlazi na vidjelo. Opasne tvrdnje jednog američkog senatora (‘Provjerite što rade Bijele kacige dok nisu na dužnosti’) polako se pokazuju točnima. Izrael je otvorio sigurni kanal bijega za militante i ISIL-ovce čije podrijetlo će pod patronatom SAD-a ostati skriveno, kao i možebitna poveznica s korištenjem podataka stranih obavještajnih službi.

BK su imale nesmetani pristup tokovima informacija, pa su se brojni teroristi prijavili za ‘humanitarni rad’ i na taj način su koristili povlaštene podatke. Izrael je nedvosmisleno upozorio Sirijce da ne smiju pristupiti granicama agresorski okupirane Golanske visoravni, no još se jednom potvrdilo da je zauzeta sirijska zemlja sigurno utočište za militante. Službeni Jeruzalem prvo je odbio potvrditi informaciju, no kasnije su sve priznali pod opaskom ‘bojazni za živote humanitaraca’. Istina bi naravno mogla biti i drugačija – ovo izvlačenje prvenstveno ima veze s bojaznima o ‘cinkanju’ i razotkrivanju ratnih zločina koje su radili u koordinaciji sa Zapadnim silama. Al-Assad je obećao vratiti INA-i njezina postrojenja, no naša tvrtka kao da ne želi sudjelovati u povratku vlastite imovine.



ISIL-ovci stalno nestaju, Izrael se kune da ne zna gdje

Slična priča vezana je i uz konstantnu agresiju izraelskih vojnih snaga na sirijski teritorij. Iako je izlika da samo napadaju iranske oponente, istina je da to čine s odavno uzurpiranog teritorija i nerijetko pogađaju sirijske snage. Pojedine priče išle su u smjeru napada na rusku vojsku, no dobri odnosi Putina i Netanyahua izgladili su situaciju. Znakovito je da protuudari dolaze nakon ulaska u ISIL-ovu enklavu Izra koja očito uživa protekciju izvana. Obezglavljeni ISIL-ovci odjednom su se rekuperirali i zbili redove, te polako počinju vraćati donedavno izgubljene teritorije. Nije poznato odakle im dolazi oružje niti kako su ‘živnuli’ u tako kratkom vremenskom roku od teških vojnih poraza.

ISIL u tom području broji do 1500 vojnika pa će sukobi zasigurno potrajati sve do nove Assadove pobjede i ‘mađioničarskog nestanka’ terorista koji unatoč etiketiranju o ‘teoriji zavjere’ očigledno negdje uživaju teritorijalnu i logističku zaštitu. Zapadnjački mediji nažalost ili ne propitkuju ovakve teorije ili ni ne izvještavaju s lica mjesta. Analizom naslova već se može ustvrditi da je retorika prema službenom režimu Sirije znatno otupjela i da je vrlo izgledno kako je Assad konačni pobjednik građanskog rata. Ovakvi očajnički pokušaji izvlačenja i eskivacije vojnih sudova samo ukazuju na relevantnost optužbi kako od početka rata ISIL, Al Nusra i ostale frakcije uživaju podršku Europske unije, SAD-a i Izraela – unatoč kunjenju istih da tomu nije slučaj. Hoće li haški sud biti otvoren i za takve slučajeve? Jako jako teško…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI