IZNENADNA SMRT UGLEDNOG HDZ-OVCA: Hrvoje Burić bio je član od prvih dana osnivanja stranke pa izašao iz nje 2016.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Tužna vijest došla je iz Rijeke. Nakon kratke i teške bolesti, u 55. godini preminuo je dugogodišnji riječki gradski vijećnik Hrvoje Burić.

Rođen je 31. ožujka 1967. godine u Rijeci i bio je inženjer komunikacije. Burić je od prvih dana osnivanja HDZ-a u Rijeci bio član te stranke, a u Gradsko vijeće izabran je prvi put na lokalnim izborima 2009. godine kada je listu te stranke vodila Vesna Buterin.

Burić je imao buran odnos s nekadašnjim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom s kojim je na sjednicama redovito ulazio u žestoke duele. HDZ ga je na izborima 2013. godine postavio kao protukandidata Vojku Obersnelu. Ušao je u drugi krug jer je u prvom dobio 16 posto glasova. U tom mandatu Burić 2016. godine napušta HDZ nakon 26 godina članstva.

Nakon toga se kao nezavisni kandidat pojavio na izborima 2017. godine i opet ušao u drugi krug s Vojkom Obersnelom. U drugom krugu je opet izgubio, ali je njegova nezavisna lista osvojila oko 11 posto glasova. Sa svojim suradnicima osnovao je 2018. godine i političku stranku Bura.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI