IZNENADIT ĆE VAS ŠTO SVE POSJEDUJE KNINSKI GRADONAČELNIK: Ovo se u imovinskoj kartici rijetko viđa

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Od posljednjih lokalnih izbora Kninom upravlja novi gradonačelnik Marijo Ćaćić koji je vođenje grada preuzeo od Marka Jelića, bivšeg gradonačelnika kojemu je četiri godine bio zamjenik.

Nije Ćaćić ni po čemu tipičan političar, nenametljiv je, u medijima se za sada ne eksponira previše, no zna se da je riječ o budućem doktoru znanosti rođenom 1973. godine.

Ekonomski fakultet završio je u Splitu, a zatim upisao poslijediplomski doktorski studij Poslovne ekonomije na riječkom Ekonomskom fakultetu. Posjeduje značajno iskustvo na pripremi projekata za Strukturne fondove EE, izradi investicijskih studija i lokalnih strateških razvojnih dokumenata, pisanju stručnih recenzija poslovnih planova te savjetovanju malih poduzetnika i predstavnika jedinica lokalnih samouprava.

Prema imovinskoj kartici, Ćaćić Kninom upravlja kao volonter pa slijedom toga dobiva simboličnu plaću od 5160,86 kuna. Paralelno s time oko 9300 kuna zaradi od Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, dok supruga kao djelatnica kninske bolnice zarađuje 6783,31 kunu.

U Kninu obitelj Ćaćić posjeduje kuću s okućnicom od 630 m2 vrijednu 750.000 kuna, dobivenu darovnim ugovorom, a uz to se u kartici spominje Toyota Avensis iz 2005. godine vrijedna 20.000 kuna.



Ušteđevine i udjela u raznim fondovima ovaj skromni gradonačelnik nema, pa je zasigurno s njim, a prije njega i s Jelićem, Knin nakon skoro dva desetljeća HDZ-ovih gradonačelnika dobio jednu posve netipičnu i neuobičajenu vlast za hrvatske okvire.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI