IZNAJMLJIVAČI ODBACUJU JEFTINE REZERVACIJE I TRAŽE GOSTE PO PUNOJ CIJENI: Isprike s kojima se javljaju su smiješne

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dok se još nije znalo kakva će biti situacija s koronom i sezonom, dio iznajmljivača je apartmane davao po nižim cijenama, a sada neki od njih uz smiješne izgovore pokušavaju otkazati svojim gostima kako bi apartmane mogli iznajmiti po znatno višim cijenama.

“Redom su “opravdanja” iznajmljivača kako imaju smrtni slučaj u obitelji, pa, eto, ne žele iznajmljivati određeno razdoblje, potom kako su im se gosti zarazili COVID-om, pa im, eto, moraju omogućiti ostanak još 14 dana u istom apartmanu/kući”, opisuju gosti koji zapravo nisu postali gosti, jer su – prevareni, piše Slobodna Dalmacija.

Svima je jasno da su iznajmljivači u strahu od loše cijene su išli s “damping” cijenama, ponudivši svoj prostor za znatno niže cijene od uobičajenih, a sada kada su shvatili da sezona ide gotovo pa normalnim tijekom – odbacuju te jeftine rezervacije i “traže” goste po punoj cijeni.


Nisu svi iznajmljivači takvi i mnogi kažu da je “dana riječ zakon”. To nije nikakva utjeha ženi koja je još u ožujku rezervirala apartman nedaleko od Splita. Četiri osobe, tjedan dana, uplaćena akontacija od sto eura, a onda dva dana prije polaska na put – šok. Razlog otkazivanju su navodno gosti iz Njemačke koji su u apartmanu, dobili su koronu. Kad im je ljuta rekla da će im poslati inspekciju, molili su je da ih ne prijavi.

U Podstrani slična priča, drugačiji razlog otkazivanja. Prije samog dolaska goste je nazvao “gazda” i otkazao im rezervaciju jer, navodno, neće primati goste zbog smrtnog slučaja u obitelji.Jedna od iznajmljivača pokušao je krivnju prebaciti na svoju ženu: “Malu cijenu sam vam rekao za deset osoba. Žena mi se ne slaže, pa evo da vam kažem da možete dalje tražiti apartmane. Sutra mi dolaze ljudi u jedan apartman za 70 eura, pa kako vama dati za 55?”

Ima i onih posebno bahatih koji čak ne žele odjednom vratiti novce odbačenim turistima, već traže odgodu plaćanja: “Pozdrav. Moram vam javiti loše vijesti. Supruga je imala smrtni slučaj u obitelji i u dogovoru sa sestrama neće primati goste cijeli srpanj. Pošaljite nam broj računa pa ćemo odmah uplatiti 1000 kuna, a drugih 1000 kuna za 10 dana jer zbilja ne možemo sve odjedanput. Jako mi je žao.”

Vjerovali ili ne, nakon te poruke je stavio tri plačljiva smajlića. Istina, baš za plakati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI