IZLAZI IZ ZATVORA! UBOJICA ROBERTA F. KENNEDYJA BIT ĆE SLOBODAN ČOVJEK? Sin političara dao podršku: ‘Zahvalan sam što ga vidim kao ljudsko biće’

Foto: YouTube screenshot

Sirhan Sirhan, čovjek osuđen za atentat na dužnosnika Roberta F. Kennedyja 1968. godine, dobio je preporuku za uvjetni otpust nakon što je proveo 53 godine u zatvoru, prenosi CNN.

Sudbina ovog 77-godišnjaka sada je u rukama guvernera Kalifornije.

Dva Kennedyjeva sina, Robert F. Kennedy Jr. i Douglas Kennedy, podržali su uvjetni otpust pred odborom u petak.

“Sretan sam što mogu vidjeti gospodina Sirhana licem u lice. Živio sam svoj život u strahu od njega i njegovog imena na ovaj ili onaj način. I zahvalan sam danas što ga vidim kao ljudsko biće vrijedno suosjećanja i ljubavi”, rekao je Douglas Kennedy.

No, odluka još uvijek nije konačna. Unatoč preporuci za puštanje, odluku odbora mogao bi poništiti guverner Kalifornije Gavin Newsom, koji će pregledati slučaj kako bi utvrdio je li potpora za uvjetni otpust u skladu s javnom sigurnošću, što bi moglo potrajati nekoliko mjeseci.



Inače, ovo je Shiranov 16. po redu zahtjev za uvjetnim otpustom.

Robert F. Kennedy bio je brat američkog predsjednika Johna F. Kennedya, u čijoj administraciji je bio ministar pravosuđa i taj položaj zadržao do 1964. godine. Iste godine izabran je u Senat kao predstavnik države New York. Pripadao je liberalnom krilu Demokratske stranke. Kandidirao se za položaj predsjednika SAD te je u tijeku kampanje poginuo u političkom atentatu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI