IZGRADNJA TREĆEG TRAKA AUTOCESTE OD ZAGREBA DO KARLOVCA: Za desetak dana će HAC raspisati natječaj za projektiranje prometnice

Robert Fajt/Cropix

Izgledno je da uskoro krene izgradnja trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca,  piše u nedjelju Jutarnji list.

Projekt je najavljen na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a od glasnogovornice Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak, Jutarnji je dobio i službenu potvrdu da će se za desetak dana učiniti prvi konkretni korak. Naime, HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice – od Karlovca do Bosiljeva.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin rekla je da je za to uvelike zaslužan županijski vijećnik Dragutin Belavić (HSLS) jer su njegova dugogodišnja inicijativa i uzastopna pitanja inicirala sastanke s Upravom Hrvatskih autocesta, na posljednjem im je rečeno da počinje projektiranje trećeg traka i da se odmah potom planira produžetak te prometnice do čvora Bosiljevo 2, raskrižja puteva prema jugu Hrvatske te prema Rijeci i Istri.

Jednako tako, razmotrit će se gradnja čvorova, odnosno novih izlaza s autoceste.



Projekt bi obuhvatio rekonstrukciju dvaju najvažnijih i najvećih čvorova na dionici – Lučko i Karlovac – te gradnju izlaza Lišnica, čime bi izlaz na autocestu dobila Duga Resa (poslije izlaza Novigrad na Dobri i prije izlaza Bosiljevo 1), a gradio bi se i čvor Stupnik.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI