Izetbegović: ‘Očekujem rješavanje frustracija Hrvata i Bošnjaka u BiH’

Wikimedia Commons

Izetbegović je u Stolcu izrazio i očekivanje da se poprave odnosi između Bošnjaka i Srba te je pozdravio dolazak Aleksanda Vučića na čelo Srbije

Bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović izrazio je spremnost za relaksiranje odnosa s Hrvatima u Bosni i Hercegovini kroz donošenja paketa rješenja koji bi zaadovoljio obje strane, prenose u petak mediji u BiH.

 “Hrvati imaju svoje prigovore, svoje zahtjeve u odnosu na vlast na razini Federacije BiH. Mi Bošnjaci očekujemo ovdje u Hercegovini da se izrelaksira konačno 20 godina iza Daytona pozicija Bošnjaka”, rekao je Izetbegović u Stolcu gdje je sinoć  sudjelovao na tradicionalnom okupljanju muslimana, iftaru, u mjesecu ramazanskog bajrama. Pri tome je bošnjački član Predsjedništva, koji je i čelnik najsnažnije bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) istaknuo da je vrijeme da se rješavaju sve frustracije u BiH između naroda.
“Vrijeme je za jedan solidan paket svega toga da se naprave snažni iskoraci u tom smjeru”, rekao je Izetbegović.

SDA i HDZ BiH u više navrata vodili pregovore su oko izmjena Izbornog zakona kojim bi se provela presuda Ustavnog suda BiH oko prigovora nekadašnjeg predsjedatelja Zastupničkog doma BiH Bože Ljubića da se omogući izbor legitimnih hrvatskih izaslanika bez nametanja od strane bošnjačkih stranaka i birača.

Izetbegović je u Stolcu izrazio i očekivanje da se poprave odnosi između Bošnjaka i Srba te je pozdravio dolazak Aleksanda Vučića na čelo Srbije.

“Vučić je jedan moderan lider koji razumije odnose na Balkanu koji vidi i jako dobro razumije potrebu poboljšanja odnosa između BiH i Srbije, Bošnjaka i Srba. Mi smo imali dogovore ranije da napravimo snažne iskorake očekujem da se oni dogode u predstojećim mandatima”, rekao je Izetbegović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI