Izdan nalog za uhićenje Petra Pripuza: U tijeku pretres njegove kuće!

:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Policija istražuje određene porezne predmete kako bi se rasvjetlile moguće nepravilnosti u poslovanju CIOS-a i s njim povezanih tvrtki.

Službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-a) od ranog jutra, uz naloge suca istrage županijskog suda, provode pretrese u kući suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza te još nekolicine odgovornih osoba te tvrtke i tvrtki koje su s njom poslovale, javlja Jutarnji list.

To je Jutarnjem potvrdio i Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo. Prema njegovim riječima, policija istražuje određene porezne predmete kako bi se rasvjetlile moguće nepravilnosti u poslovanju CIOS-a i s njim povezanih tvrtki.

Nobilo je kazao kako je izdan nalog za uhićenje njegovog klijenta, ali da se on još nalazi na bolničkom liječenju, budući da je nedavno bio na operaciji srca.

“Koliko sam uspio shvatiti, sumnjaju na utaju, odnosno izbjegavanje plaćanja poreza. Odnosno, da je izdavanjem fiktivnih računa izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza na promet”, kazao je Nobilo.

Neovisno o provođenju istražnih radnji PNUSKOK, sve članice C.I.O.S. grupe nastavljaju s redovnim poslovanjem i ispunjavanjem ugovornih obveza.




 

Iz CIOS-a je stiglo priopćenje u kojemu piše da tvrtka nastavlja s redovnim poslovanjem. Priopćenje CIOS-a donosimo u cijelosti.

Možemo potvrditi da uprava C.I.O.S. grupe surađuje s istražiteljima, a poslovanje Grupe je stabilno i transparentno, usklađeno sa svim zahtjevima regulative. U proteklim godinama nad poslovanjem članica Grupe provođeni su brojni inspekcijski nadzori svih nadležnih institucija, prema čijim je rješenjima uvijek postupano bez iznimke.

Samo u posljednje tri godine tvrtke C.I.O.S. grupe imale su 15 nadzora poreznih tijela, a inače, prilikom financijskih i poslovnih transakcija kompletna propisana dokumentacija stavlja se na uvid nadležnim tijelima. Samo u 2016. godini članice C.I.O.S grupe, koje zapošljavaju 1.600 ljudi, uplatile su više od 60 milijuna kuna poreza u državni proračun

Facebook Comments

Loading...
DIJELI