IZBORI U SRBIJI: Do 16 sati glasalo je 41,56 posto od oko 6,5 milijuna birača

foto HINA/ Velimir Iliæ/ ua

Republičko izborno povjerenstvo objavilo je kako je na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji do 16 sati glasalo 41,56 posto od oko 6,5 milijuna upisanih birača.

Izlaznost u Beogradu je 38,50. U Vojvodini glasalo je 44 posto birača, u Šumadiji i zapadnoj Srbiji izlaznost je 42,79 posto, u južnoj i istočnoj Srbiji 42,91 posto, kazali su RIK-e.

Predsjednik povjerenstva Vladimir Dimitrijević kazao je da izbori protječu “u demokratskoj i fer atmosferi” i da nisu uočene bilo kakve veće nepravilnosti.

Potvrdio je fizički napad na predsjednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića, naglasivši da se dogodio “izvan biračkog mjesta”.

Inače, vođa vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nastoji osvojiti drugi uzastopni mandat, a SNS većinu u parlamentu, što bi toj stranci omogućilo da počne drugo deseljeće na vlasti.



Birališta su otvorena od sedam sati ujutro, a ona se zatvaraju u 20 sati. Prvi neslužbeni rezultati glasanja najavljeni su do 22 sata.

Republičko izborno povjerenstvo, po Zakonu o izborima, službene rezultate treba objaviti najkasnije 7. travnja u 20 sati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI