IZBAČENI SDP-OVAC TEŠKO OPTUŽIO GRBINA: ‘Ovo je diktatura, a svaka je diktatura završila na jednak način’

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Bivši član SDP-a Zvane Brumnić je kazao kako s još troje kolega, koji su izbačeni iz te stranke i dalje nastavljaju funkcionirati unutar Kluba zastupnika SDP-a u Saboru.

“Nakon odmaka od dva mjeseca, otkako se sve ovo počelo događati, na neki način pokušavate se boriti za SDP, odnosno one vrijednosti koje je SDP predstavljao, jer on više ne predstavlja ono što je zadnjih 30 godina predstavljao u Hrvatskoj i mislim da će gubitak tih vrijednosti predstavljati ogroman gubitak za društvo”, rekao je Brumnić za N1.

Dodaje da vjeruje da članstvo SDP-a ima te vrijednosti i da će se oduprijeti onome što radi rukovodstvo stranke.

Kazao je da je SDP dosad bio predvodnik demokratskih procesa i u društvu i u stranci. Istaknuo je i da će se u Klubu i dalje voditi politikama SDP-a te poštivati odluke stranke.

“To nije pitanje lojalnosti, nego ljudskog odnosa prema društvu s kojim radite i djelujete. Ne možete biti član nekog kluba gdje donesete jednu odluku većinom, a nakon toga izaći van i tvrditi nešto drugo. To je nešto što su oni radili protekle četiri godine, a što mi nismo radili”, rekao je Brumnić.



Podsjetio je i da je Peđa Grbin bio suspendiran kad je na čelu stranke bio Davor Bernardić.

“Grbinu je unutar stranke omogućen rad, u Saboru mu je omogućen rad. Bio je prihvaćen unutar stranke i pozvan da surađuje. Ovo je diktatura, a svaka je diktatura završila na jednak način”, kazao je Brumnić.

Kazao je da je siguran da će ostati dio kluba, ako Grbin prihvati činjenicu da mora poštovati Poslovnik Sabora i Kluba.

“Grbin je predsjednik godinu dana, osvojio je to mjesto jer je rekao da ima nove vizije i politike za SDP, a niti u jednoj od tih vizija nema ništa novo. U Predsjedništvu SDP-a sjedi pet liječnika, oni u godinu dana nisu rekli ništa novo”, zaključio je Brumnić za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI