Izašao debitantski roman ‘Djevojčica u crvenom kaputu’ autorice Kate Hamer koji je izazvao pozornost medija i kritike!

screenshot/YouTube

Dječji festival. NESTALA djevojčica. Posljednji put viđena u crvenom kaputu… Uzbudljivo… Dirljivo… Filmski!

Spretnost u slaganju fabule, motivi koji se smisleno, a u isti mah tajanstveno protežu cijelom romanom, ambijent i napeta atmosfera – odlike su ovog djela za koji mnogi ističu poveznicu s velikim hitovima poput „Nestala“ i „Djevojka u vlaku“.

Carmel je oduvijek bila drukčija – ponekad pomalo čudna, rastresena, sklona gubljenju. Nakon razvoda roditelja ostaje sama s majkom zabrinutom za njihovu budućnost, ali i za svoju neobičnu kćer. Odlaskom na Dječji festival majčine najgore slutnje će se ostvariti. Carmel će odlutati i nestati. Dok Beth očajnički traga za kćeri, a policija ne nalazi niti jedan jedini trag, Carmel se otisne na nevjerojatno putovanje s čovjekom koji tvrdi da je obdarena posebnim darom…

Neobičan psihološki triler KATE HAMER odmah po pojavljivanju izazvao je veliku pozornost. Autorica je izvrsno opisala očaj majke nestale djevojčice i njezino prilagođavanje na život nakon otmice kćeri, te život otete djevojčice koja, ne shvaćajući da je žrtva, pokušava dati smisao svome životu u novim okolnostima i što duže zapamtiti komadiće vlastite prošlosti. Ispričana je iz dvije perspektive – glasom nesretne i očajne majke i glasom djeteta koje ne shvaća u potpunosti situaciju. Upravo ta pripovjedna tehnika stvara osjećaj vlastite prisutnosti u radnji, odnosno, autorica uvlači čitatelje u priču od koje ne mogu i ne žele pobjeći.

Ideja za roman začela se slikom i atmosferom koja je autoricu proganjala vikendima. Bio je to prikaz djevojčice u crvenom kaputu u čijim se očima vidjelo da je zbunjena i izgubljena. Tek kad je završila prvu skicu, autorica je zapazila poveznicu s pričom o Crvenkapici.

No, u ovoj priči, posljedice naivnosti i dječje nevinosti postaju mnogo ozbiljnije i neočekivano zastrašujuće.



Što triler Djevojčica u crvenom kaputu čini posebnim u moru knjiga ovog žanra? Upravo pripovijedanje, slaganje komadića bolne prošlosti, nedokučive tragedije u mozaik značenja.

KRITIKE:

“Napeta psihološka drama koja se čita u jednom dahu… Djevojčica u crvenom kaputu drži čitatelja na iglama – i budna do sitnih sati.”
Financial Times

“Dirljivo, uvjerljivo i posve neodoljivo. Čitala sam cijelu noć.”
Erin Kelly, autorica Stabla otrova.

“Priča krene smjerom koji ne biste očekivali. Najbolje ako se pročita u jednom danu.”
Vogue

Cijena: 99 kuna

Potražite u svim boljim knjižarama!

image005 (1)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI