IZABRAN NOVI RAVNATELJ VINOGRADSKE: U vruću fotelju sjeda doktor Davor Vagić

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice na današnjoj je sjednici za novog ravnatelja te bolničke ustanove s četverogodišnjim mandatom izabralo prof. dr. sc. Davora Vagića, specijalistu na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata i redovitog profesora na Katedri za otorinolaringologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te predsjednika Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu u KBC-u Sestre milosrdnice.

Na natječaj za novog ravnatelja tog prijavilo se troje kandidata.

“Dvoje kandidata ispunjavalo je tražene uvjete iz natječaja, a prijava treće kandidatkinje nije imala potpunu dokumentaciju. Poslije razgovora s dvoje kandidata, te uvida u njihove programe u kojima su dali svoju viziju upravljanja tom bolničkom ustanovom, Upravno vijeće odlučilo je da u iduće četiri godine povjeri upravljanje Kliničkim bolničkim centrom Sestre milosrdnice profesoru dr. sc. Davoru Vagiću”, izjavio je predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Prof. dr. sc. Davor Vagić rođen je 1970. godine u Zagrebu, a na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1994. godine. Specijalizirao je otorinolaringologiju u Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC Sestre milosrdnice, a nakon položenog specijalističkog ispita nastavio je stručno usavršavanje u klinikama Grosshadern u Munchenu, u Amsterdamu, Indianapolisu, San Diegu, Ann Arburu i New Yorku.

Subspecijalist je plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata, pročelnik Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, te zamjenik predstojnika Klinike.



Od 2015. pročelnik je Katedre za otorinolaringologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pomoćnik dekanice za kliničke predmete. Izabran je u znanstveno nastavno zvanje izvanrednog profesora. Djelatnik je i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pri Katedri iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata gdje sudjeluje u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi. Autor je više znanstvenih radova i poglavlja u stručnim knjigama.

Njegovim izborom okončana je duga potraga za novim ravnateljem ove zdravstvene ustanove.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI