Iza zatvorenih vrata: Vlada dala državna jamstva za Uljanik

Na zatvorenome dijelu sjednice, Vlada je dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke d.d. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Donesene su i neke kadrovske odluke.

Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Također je, na osobni zahtjev, razriješen državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Robert Kopal, s danom 31. kolovoza 2018. godine.



Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija. Milan Kujundžić imenovan je predsjednikom Povjerenstva po položaju, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, Dragan Josipović, Mirna Jušić, Davor Huška, Tatjana Bekić, Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i to Ivana Pilko Čunčić i mr. sc. Branko Sočanac.

Dijelom novih članova istog Međuvladinog mješovitog odbora, imenovani su Nandor Čapo i Alen Tahiri, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI