IZ RUSIJE STIŽU POTRESNE SNIMKE, GRAĐANI BJEŽE IZ ZEMLJE! Opći kolaps na granicama, zračne luke krcate ljudi

Foto: Twitter

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u svom govoru i obraćanju naciji i svijetu najavio regrutiranje 300.00 vojnika za nastavak rata u Ukrajini tisuće Rusa odlučilo se napustiti svoju zemlju. Prema nekim izvještajima, Rusija planira mobilizirati najmanje milijun ljudi.

Očajni Rusi pokušavaju pobjeći iz zemlje, na graničnim su se prijelazima stvaraju kilometarske kolone.

Muškarci sposobni za borbu traže spas u inozemstvu – mnogi letovi u srijedu su bili rasprodani, a uspaničen narod masovno “gugla” kako slomiti ruku kod kuće – nema što se ne radi ne bi li se izbjegao odlazak u besmisleni, krvavi rat.

Jedna žena iz Tjumena u Sibiru kaže: “Neću pustiti svojega muža. Slomit ću mu obje noge. Njegova jedina dužnost je odgajati našu djecu”, prenosi Daily Mail.

Ruske vlasti u međuvremenu su izdale posebno upozorenje u kojemu potencijalnim novacima prijete zakonskim sankcijama ako se samoozlijede kako bi izbjegli poziv u vojsku.



Na društvenim mrežama pojavljuju se snimke navodno snimljene u Rusiji koje pokazuju kako izgleda mobilizacija u toj zemlji nakon Putinove jučerašnje objave.

Muškarci sposobni za borbu traže spas u inozemstvu – mnogi letovi su jučer bili rasprodani.

Gužve su i na aerodromima, odakle dio Rusa pokušava izaći iz Zemlje. Više je prometa na granici s Finskom.

Ruski vodeći avioprijevoznik Aeroflot u srijedu je priopćio kako “još ne zabranjuje putovanje mladićima”, sugerirajući da bi ograničenja uskoro ipak mogla stupiti na snagu. U zračnoj luci Vnukovo u Moskvi snimljene su kolone muškaraca koji pokušavaju pobjeći iz zemlje. Gotovo sve u dobi od 25 do 35 godina kontrolirali su na punktu na kojemu se pregledavaju putovnice. Ispitivali su ih jesu li avionsku kartu kupili prije ili poslije Putinove objave o mobilizaciji i imaju li povratnu kartu.

Ogromni redovi zabilježeni su i na graničnom prijelazu između Rusije i Kazahstana, u okrugu Kulunda u regiji Altai.

“Velika većina ljudi su Rusi. Mnogi nisu niti upoznati s procedurom prelaska granice, to se vidi iz njihova ponašanja, svi su zbunjeni. Vjerojatno prvi put idu u inozemstvo”, kazao je jedan očevidac

Facebook Comments

Loading...
DIJELI