IZ MINISTARSTVA O RASTU CIJENA ENERGIJE: ‘Situacija je stabilna i pod kontrolom’

Nakon vijesti da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja građanima omogućiti vaučere u slučaju dodatnog rasta cijena energije, iz resornog ministarstva za N1 su istaknuli kako je “situacija još uvijek stabilna i pod kontrolom”.

“Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kontinuirano prati situaciju, a s mjerama će se reagirati, kao i dosad, ako bude potrebe”, naglasili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Podsjetimo, Jutarnji list je u subotu ujutro objavio kako Ministarstvo razmišlja o alatima koji bi građanima olakšali mogući rast troškova režija.

Nakon što je Europska komisija prošli tjedan donijela set mjera koje članice mogu primijeniti kako bi građanima olakšale naglo poskupljenje energenata, mnoge zemlje EU već su se odlučile za neke od njih te preusmjerile novac iz svojih budžeta kako bi ih implementirale, navodi dnevnik.

Primjerice, Francuska je najavila da će svim građanima koji imaju prihode do 2000 eura mjesečno i koji već ostvaruju pravo na jednokratni vaučer od 150 eura isplatiti dodatni vaučer od 100 eura koji bi im trebao olakšati prilično velik rast troškova režija. Česi su najavili da će privremeno obustaviti naplatu PDV-a na električnu energiju i plin.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI