IZ BIJELE KUĆE STIGLA POTVRDA: Joe Biden stiže u posjet Europi! Jedna informaciju svi željno isčekuju

Foto: Screenshot

Američki predsjednik Joe Biden idući tjedan dolazi u Europu. U četvrtak će sudjelovati na summitu u Bruxellesu, dok će u petak posjetiti Poljsku.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki objavila je na Twitteru da Bidenov posjet Ukrajini, koja tjednima proživljava agresiju vojske ruskog predsjednika Vladimira Putina, nije u planu.

“Putovanje će biti usredotočeno na nastavak okupljanja svijeta u znak podrške ukrajinskom narodu i protiv invazije predsjednika Putina na Ukrajinu, ali nema planova za putovanje u Ukrajinu”, napisala je glasnogovornica Psaki.

Veleposlanica Ujedinjenih naroda Linda Thomas-Greenfield u emisiji CNN-a izrazila je veliku sumnju u mogućnost Bidenova posjeta Ukrajini prilikom dolaska u Europu, kazavši:

“Koliko ja znam, o tome se ne govori”.



 

Podsjetimo, jučer je bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je da bi američki predsjednik Joe Biden trebao posjetiti Ukrajinu idući tjedan kada će biti na NATO summitu u Bruxellesu.

Dodao je kako je aktualni američki predsjednik njegov “vrlo dobar prijatelj” te “prijatelj Ukrajine”. Dolazak Bidena u Ukrajinu smatrao bi “ispravnim korakom kojim bi se cijelome svijetu pokazalo da je uz njih protiv Rusije”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI