IVAN PENAVA KAKVOG RIJETKO TKO POZNAJE: Čime se bavi kad nije zaokupljen politikom?

Foto: Davor Javorčić/Pixsell

Kandidat za novog predsjednika Domovinskog pokreta koji je kandidaturu objavio prije nekoliko dana nakon učlanjenja u stranku i aktualni vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, ni po čemu nije tipičan političar, da je tome tako dalo se naslutiti i u jednom od njegovih razgovora za portal Dnevno u kojem je Penava otkrio svoju drugu, nešto neformalniju stranu od one po kojem ga većina javnosti poznaje. Tako došlo u priliku saznati da je Penava veliki zaljubljenik u sport i veslanje, radi čega i jest završio Kineziološki fakultet, nakon kojega je osam godina bio profesor, a zatim i ravnatelj škole.

”Za mene je to divan posao”, otkrio je Penava prije nekoliko mjeseci, priznajući da je s dolaskom na čelo Vukovara zatekao ozbiljne probleme koji uključuju korupciju i kriminal. No, svojim predanim radom u Vukovar je uspio vratiti optimizam pa su tamo danas otvorena nova, brojna radna mjesta. Također, vukovarska gospodarska zona je oživjela, a ujedno je Vukovar danas drugi grad u Hrvatskoj po izdvajanjima za gospodarstvo.

Premda zatrpan poslom i obavezama Penava se još uvijek, kada uhvati vremena, rado vraća svojoj staroj ljubavi, točnije sportu.


“Omiljene stvari su mi sve što ima veze s tjelesnom aktivnošću, uostalom to mi je i struka”, kazao je Penava koji osim ljubavi prema sportu njeguje i ljubav prema knjigama.

“Volim čitati, oduvijek sam to volio. To me opuštalo još od srednjoškolskih dana, a kasnije i na fakultetu kada sam to kombinirao s treninzima veslanja i predavanjima”, kazuje dalje vukovarski gradonačelnik kojega posebno privlače knjige religijske i filozofske tematike. 

“Teško se nađe vremena za godišnji… Nije mi drago što nemam vremena za sebe, no to je takav posao. Voditi Vukovar je teško i traži cijelog čovjeka u tom poslu. Mora se u tome biti sto posto prisutan”, objašnjavao nam je gradonačelnik koji u svojem političkom angažmanu ima veliku potporu vlastite obitelji, posebice supruge Sanje i njihovih dvoje djece.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI