ISTAKNUTI ČLAN IZ SLAVONIIJE STAO U OBRANU IZBAČENOG MARASA! Drami u SDP-u nema kraja, jasno i glasno lupio kontru Grbinu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izbacivanje iz stranke članova od kojih su neki vrlo istaknuti od strane šefa SDP-a Peđe Grbina izaziva velike reakcije svih sudionika i otkad se ta vijest pojavila uzdrmala je politički i javni prostor Hrvatske.

No onaj koji se od ‘odbačenih’ najviše oglašava je zasigurno je Gordan Maras, donedavni predsjednik zagrebačkog ogranka stranke.

Od trenutka kad je “izbačen” napisao je nekoliko objava na Facebooku, a u posljednjoj se ponovno dotaknuo vođe Partije Peđe Grbina.

“Ne prepričavam osobne razgovore, ali vam mogu reći da ništa od razloga za neprimanje koje je danas Peđa Grbin rekao na N1 Hrvatska nije rekao meni na telefon kao moj krimen. Ne shvaćam potrebu za takvim izjavama u medijima, kada ti već u startu nitko ne vjeruje”, tvrdi nesuđeni kandidat za gradonačelnika Zagreba pa dodaje:

“Nadam se da članovi vodstva neće zabijati glavu u pijesak. Mišo kuži da je ovo štetno. Vidio sam danas to po njegovim izjavama i ne želi preuzeti odgovornost za daljnji pad rejtinga koji nam slijedi. Treba samo čitati komentare ispod mojih postova i shvatit će kolika je šteta SDP-u napravljena. Ja vam mogu obećati da neću nestati i da ću se i dalje boriti za vas”, poručio je Maras.



Na objavu je ubrzo reagirao Domagoj Hajduković, saborski zastupnik SDP-a.

“Gordan, moju podršku si imao i imaš. Duboko se ne slažem s isključivanjima, kao što se nisam slagao s raspuštanjima!”, obznanio je javno u komentaru ispod objave.

Grbin je u međuvremenu otkrio kakva je situacija u samoj stranci.

“Nek se nitko ne uvrijedi, ali svakoj političkoj stranci je organizacija upravo na području Grada Zagreba najvažnija zbog veličine, važnosti Zagreba, zbog utjecaja Zagreba na čitavu politiku Republike Hrvatske. Nismo mogli dopustiti da se te organizacije naprosto urušavaju”, objasnio je pa otkrio kako su “radili dubinski screening članstva u ovim organizacijama”.

A rezultati su, veli, bili naprosto katastrofalni.

“Oni su pokazatelj jednog dugogodišnjeg nerada i rasula koje je vladalo u našoj stranci. Mi smo se sveli na prepucavanje isključivo i jedino oko toga tko će biti na listama, tko će sutra ili preksutra preuzeti nekakvu ulogu u nekakvom nadzornom odboru, a nitko nije razmišljao o tome kako dobiti povjerenje birača. Upravo je to najveća greška i upravo zbog toga smo morali donijeti ove odluke i o gradskoj organizaciji u Gradu Zagrebu i gradskoj organizaciji u Slavonskom Brodu”, dodao je šef SDP-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI